Rôzne

Perinbaba nám dopriala riadnej nádielky: Ľudia z Michaloviec a okolia o tom, čo zažili!

V Michalovciach a okolí sa vo veľkom štýle predviedla Perinbaba. A postarala sa o problémy. Obyvatelia z nášho okresu prehovorili o svojich zážitkoch.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba nám dopriala riadnej nádielky: Ľudia z Michaloviec a okolia o tom, čo zažili!
8
Galéria

Pravá zima sa vie postarať aj o starosti. V okrese Michalovce by o tom po ostatných skúsenostiach vedeli rozprávať viacerí obyvatelia. Niektorí z nich nám porozprávali svoje zážitky.

Zapadnuté autá

Viacerí Michalovčania zažili po ostatnom vyčíňaní Perinbaby v našom meste nepríjemné prekvapenie na parkovisku. Patrí medzi nich aj Adam. „Moje auto bolo zapadnuté v snehu. Musel som si ho najprv pekne odhrabať a potom som nejak prešiel ulicou pri bytovkách. A zase som zapadol,“ povedal pre náš spravodajský portál Adam z Michaloviec. „Ulice v piatok ráno vyzerali zle. Použil som radšej cestu do práce smerom na Priemyselnú ulicu,“ dodal šofér.

Viacero ľudí, ktorí sa pred víkendom vracali domov do Michaloviec z Košíc, si podľa ich slov nechalo autá v metropole východu, alebo na svojich štvorkolesových tátošoch cestovali domov namiesto jednej hodiny až takmer tri. „Radšej v takom snehu vôbec nesadať za volant. Cesta z Košíc do Michaloviec mi trvala 2,5 hodiny,“ povedal nám svoju skúsenosť napríklad Milan zo Sliepkoviec.

Michalovčan Ján nám opísal ďalší zážitok z nášho mesta. Svoj automobil si aj on našiel zasypaný v snehu a nepokúšal sa ani na ňom niekde vyraziť.

„Auto som si odhrabal až počas víkendu. Potom sme na dvore použili malú frézu,“ povedal nám Ján. Mnohí vodiči, ktorí sa chystali po snehovej nádielke kamsi vyraziť, sa do dvorov napríklad ani nedostali. „Bolo to zbytočné. Už veľmi ťažko bolo odhrabať sneh z mostíka na ulici a urobiť si nejaké miesto na ulici. Bránu do dvora som sa už ani nepokúšal otvárať. Bolo čo odhrabovať aj bez toho a to niekoľkokrát do dňa,“ vyjadril sa Marián.

Lopota aj na strechách

Ťažký sneh museli ľudia odstraňovať aj zo svojich prístreškov. Dôchodca Milan vyliezol nad garáž, aby sa strecha neprelomila. „Všetci susedia naokolo sú na prístreškoch a zhadzujú sneh dole, pretože je ťažký a mohlo by sa stať, že plech sa prelomí,“ vysvetlil senior zo Zalužíc. Rovnaký obraz sme v nedeľu videli aj na niektorých budovách v Michalovciach, kde ľudia odstraňovali sneh zo striech tiež.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

V OBRAZOCH: Takto sa v Michalovciach a okolí predviedla Perinbaba
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM