Správy

Po minuloročnom prepadáku ďalší pokus: Mišovia a Mišky tento rok to vraj padne!

A ide sa opäť do toho. Rekordy sú vraj na to, aby sa prekonávali. A Michalovčania v tom majú veľké skúsenosti...

Ilustračný obrázok k článku Po minuloročnom prepadáku ďalší pokus: Mišovia a Mišky tento rok to vraj padne!
Zdroj: TASR

Mesto Michalovce pripravilo opäť v tomto roku podujatie pod názvom „Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám“. Na podujatí, ktoré sa bude konať v sobotu 26. septembra v Mestskom kultúrnom stredisku bude veľa zábavy. Stovky nositeľov tohto mena, milovníkov dobrého jedla a priateľských stretnutí by si nemalo nechať ujsť vydarené podujatie, spojené so zápisom do Slovenskej knihy rekordov.

Michalovia a Michaely sa pokúsia o rekord

Mesto Michalovce a Mestské kultúrne stredisko Michalovce s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja aj tento rok organizujú podujatie s názvom Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám. Cez víkend zavítajú do nášho mesta Michalovia a Michaely z rôznych kútov Zemplína. Cieľom je tromfnúť minuloročný rekord, v ktorom sa v rovnakom čase na jednom mieste stretlo najviac nositeľov spomínaných mien.

Vlani sa podarilo na jednom mieste stretnúť 377 nositeľom mien Michal a Michaela v našom meste. Predtým to bolo 413.

Najstarším účastníkom bol v minulom roku pán Michal z Michaloviec, ktorý mal 91 rokov. „Od 15-tej do 16-tej hodiny začne registrácia Michalov a Michael, s ktorou súvisí samotný pokus o prekonanie rekordu s najväčším počtom týchto mien,“ informuje mesto. Či sa to podarí, môžu návštevníci zistiť okolo 16.30 – 16.50. „V sobotu 26. septembra sa v Michalovciach pokúsime o prekonanie nášho vlastného rekordu v počte Michalov a Michael v jednom čase na jednom mieste. Na sobotné podujatie pozývame všetkých nositeľov týchto mien z Michaloviec a okolia, lebo len vďaka ich účasti budeme môcť náš cieľ uskutočniť,“ pozýva Iveta Palečková, hovorkyňa mesta Michalovce.

Zakrúcať sa budú holubky

Podujatie venované všetkým Michalom a Michaelám pripravuje radnica v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom už po niekoľkýkrát. Dôvodom je historická legenda, v ktorej zakladateľom mesta bol Michal. Bohatý program je pripravený nielen pre Michalov a Michaely, ale pre všetkých, ktorí sa chcú zabaviť a stráviť príjemné popoludnie.

„V rámci hudobno-zábavného programu vystúpi kapela Michal cover band a Michal David revival. Piesne známeho interpreta si tak vypočujete v podaní najlepšieho imitátora Jana Bartoše,“ informuje Palečková.

Dopĺňa, že neodmysliteľnou súčasťou akcie je aj súťaž v zakrúcaní holubkov. Toto tradičné zemplínske jedlo budete môcť samozrejme ochutnať a ohodnotiť. Prezentácie bude spojená s ochutnávkou už od 15. hodiny, ale aj súťažou v zakrúcaní od 16. do 16. 30 hod. Po 17. hodine čaká na návštevníkov vyhlásenie súťaže s holubkami, ale aj výsledok rekordu. Ak ste hrdí nositelia mena Michal a Michaela, privítajú vás Michalovce ako osobitne vzácnych hostí.

Pozrite si program

Čítate tiež:

TOP 5 tém týždňa: Pikošky obcí, toalety na prechode, miniskanzen kostolíkov, či vtipní východniari

Búrka sa u nás vyzúrila veru poriadne: Blesk spôsobil požiar, zatarasené cesty…

Zemplínske múzeum vynovia takmer za 2 millióny eur: Rekonštrukcia je jednou z najväčších v histórii

Michalovia a Michalely, príďte do Michaloviec: Pokúsime sa spolu o rekord
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM