Veronika Ondo-Cholewová Správy

Počas jarmoku a Zemplínskych slávností sa máme na čo tešiť: Vystúpi aj speváčka Kristína

Jarmok v Michalovciach aj Zemplínske slávnosti, ktoré budú jeho súčasťou, sa už blížia. Do nášho mesta zavíta aj speváčka Kristína, no pripravené sú aj ďalšie lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Počas jarmoku a Zemplínskych slávností sa máme na čo tešiť: Vystúpi aj speváčka Kristína
Zdroj: TASR

Michalovce po roku opäť ožijú Zemplínskym jarmokom a tradičnými Zemplínskymi slávnosťami. Radnica prezradila zaujímavé informácie o hudobnom programe.

Zaspieva Kristína

Slávnostné otvorenie 48. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa uskutoční v centre Michaloviec v piatok 18. augusta dopoludnia. „Už teraz sa môžete tešiť na známu speváčku Kristínu, ktorá vystúpi v piatok 18. augusta na tribúne pri mestskom úrade,“ prezradila michalovská radnica. Jarmok si budeme môcť vychutnať až do nedele 20. augusta.

Zemplínske slávnosti sú naplánované na 19. – 20. augusta. 58. ročník obľúbeného podujatia bude prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia, s účasťou zahraničných hostí.

Súčasťou slávností bude aj tancovanie karičky. „Hlavným zámerom tohto sprievodného podujatia je vytvoriť čo najväčší počet tancujúcich ľudí v typickom ľudovom tanci východného Slovenska na jednom mieste a čase. Karička sa bude tancovať v sobotu 19. augusta od 16.00 – 17.00 hod. na námestí okolo Fontány lásky,“ zverejnili z radnice.

To najlepšie z najlepšieho

Ako informovali z mesta, sobotňajší program uzavrie jubilujúci Folklórny súbor Zemplín. Tanečníci uvedú svoj profilový program v rámci osláv 60. výročia založenia súboru. Na slávnostiach predstavia to najlepšie z najlepšieho. Súčasťou folklórnych slávnosti bude aj výstava historických fotografií, osobností súboru Zemplín, krojov, ocenení a historický prierez desaťročiami fungovania súboru Zemplín, ktorá sa uskutoční v galérii Zemplínskeho osvetového strediska v spolupráci so Zemplínskym múzeom.

Nedeľa bude patriť, okrem iného, aj detskému programu. „Vystúpi Detský folklórny súbor Kisvárda z Maďarska a Detský folklórny súbor Zemplínik. Bodku za Zemplínskymi slávnosťami urobí Folklórny súbor Borievka z Košíc,“ prezradilo na záver mesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM