Rôzne

Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Michalovciach, kde je radosť mať piknik

Letné počasie nás ťahá von. Patrí k tomu aj atmosféra piknikov. Toto sú tri miesta v Michalovciach a okolí, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Michalovciach, kde je radosť mať piknik
Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke prírodou či ako spríjemnenie dňa s najbližšími padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac ako dobroty na čerstvom vzduchu? Aj Michalovce ponúkajú viacero miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri pikniku. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na piknik v metropole Zemplína.

V novej oddychovej zóne

Michalovčania sa môžu tešiť z pikniku v novej oddychovej zóne neďaleko Laborca. V rámci projektu sa na nábreží postupne osadili lavičky, vyčistili chodníky, ošetrili niektoré dreviny orezom, opravili preliezačky a viaceré hojdačky. Preto sa tu okrem pikniku na lavičkách vyšantia aj deti. Na vybraných miestach zároveň pribudli panely popisujúce našich najbežnejších vtáčích obyvateľov. Príjemnú atmosféru pri jedle vám doplnia nevšedné vtáčie hodiny, búdky a kŕmidlá, čím sa vytvoria dobré podmienky aj na pozorovanie viacerých vtáčích druhov.

Čítajte tiež: Labute na Šírave stredobodom pozornosti, pozor na zobáky! Týmito maškrtami ich neurazíte :)

V najbližšom stredisku Šíravy

Prímestskú oblasť prevažne navštevujú cyklisti a dovolenkári, ktorí dávajú prednosť slneniu pred kúpaním. Je to ideálne miesto aj na piknik, pretože je blízko mesta, dostaneme sa tam aj pešou prechádzkou. Ide o najbližšie rekreačné stredisko Zemplínskej šíravy z mesta. Navyše, naokolo je veľa prírody a tak vám vaše fajnoty na čerstvom vzduchu budú chutiť ešte lepšie.

Čítajte tiež: Šírava sa vie postarať o nádherné zážitky: 10 fotiek, ktoré vás o tom hneď presvedčia

Na Hrádku na pníkoch

Aj keď niektorí lesopark Hrádok považujú za neupravený, je miestom nielen prechádzok ale i lokalitou, kde si môžete sadnúť na drevené lavičky pri cestách a vybaliť si jedlo v prírode. Medzi Cintorínom Červenej armády a hvezdárňou stačí urobiť pár krokov medzi stromy a odkryje sa vám prírodné posedenie v objatí stromov. Pníčky stromov vytvárajú posedenie so stolom, kde sa môžete zastaviť a načerpať energiu z prírody. Na piknikovej deke alebo na prírodnom drevennom posedení, oživí piknik každú letnú chvíľu.

Môže vás zaujímať:

Zemplínske more, stromy a na kopci stojí ON: Video ako dôkaz o nádhere našich končín

Milovníci festivalov si prídu na svoje: K Šírave mieria zvučné mená hudobnej scény

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM