Alexandra Kolínská Krimi

Policajti kontrolovali na našich cestách len 4 hodiny: Číslo pokutovaných vás dostane!

Muži zákona si v celom kraji poriadne posvietili na vodičov. Podľa ich názoru sú tieto kontroly priam nutné, keďže previnilcov sa vždy nájde viac než dosť. Pozrite najnovšie číslo!

Ilustračný obrázok k článku Policajti kontrolovali na našich cestách len 4 hodiny: Číslo pokutovaných vás dostane!
Zdroj: TASR

Výsledky dopravnej kontroly, ktoré polícia vykonáva pravidelne, ako aj štatistika dopravnej nehodovosti, podľa polície opäť svedčia o tom, že zo strany polície je dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky neustále potrebný. V stredu policajti na území Košického kraja vo zvýšenej miere dohliadali nad cestnou premávkou.

Avizovaná kontrola

„O dopravnej akcii, zameranej najmä na rýchlosť jazdy vodičov vozidiel a zákaz používať telefónny prístroj počas šoférovania, sme motoristickú verejnosť prostredníctvom médií vopred informovali a vodičov upozornili na dodržiavanie predpisov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Počas kontroly, ktorej cieľom bolo pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, sa policajti zamerali aj na iné porušenia pravidiel cestnej premávky. Do kontroly bolo zapojených 63 príslušníkov dopravnej, poriadkovej, železničnej i hraničnej a cudzineckej polície.

Výsledky kontroly

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 196 priestupkov, z tohto počtu riešili 183 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 11 priestupkov a 2 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát.

Priestupok Počet vodičov
Prekročenie rýchlosti 133
Telefonovanie počas jazdy 14
Nepripútaní bezpečnostným pásom 9
Jazda bez osvetlenia 7
Nevyhovujúci technický stav 6
Nesprávny spôsob jazdy 3
Nesprávne predbiehanie 1
Ostatné priestupky 6

„Zadržali 5 vodičských preukazov a 4 osvedčenia o evidencii vozidla. Pravidlá cestnej premávky porušili aj dvaja cyklisti a dvaja chodci, ktorým bola uložená bloková pokuta,“ informovala Mésarová.

Polícia upozorňuje

Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník premávky je podľa zákona povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť.

„Pritom je vodič povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku,“ dodala Mésarová.

Prečítajte si aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM