Krimi

Policajti už od marca drogám na stope: Domová prehliadka u Tomáša (26) z nášho okresu všetko odhalila! Policajné FOTO

Pôvodné stopy policajtov viedli k susednému okresu. Tí však nenechali nič na náhodu a sledovali stopu, ktorá ich priviedla k takémotu odhaleniu. Pozrite si foto domovej prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Policajti už od marca drogám na stope: Domová prehliadka u Tomáša (26) z nášho okresu všetko odhalila! Policajné FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti už od marca tohto roku vykonávali operatívne preverovanie a následne vyšetrovanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, ku ktorému malo dochádzať na území Trebišovského okresu. Na základe získaných informácií svoju pozornosť neskôr rozšírili aj na obec v Michalovskom okrese, odkiaľ boli jednotlivé užívateľské dávky distribuované do Trebišovského okresu.

Pri prehliadke zaistili slušný úlovok

Po vyhodnotení všetkých získaných informácií vykonali policajti v stredu (25.11.) akciu zameranú na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti v Trebišovskom i Michalovskom okrese, počas ktorej obmedzili na osobnej slobode dve podozrivé osoby.

Pri následných osobných a domových prehliadkach ako aj prehliadkach nebytových priestorov polícia zaistila igelitové vrecúška s bielou kryštalickou látkou, digitálne váhy, injekčné súpravy a sušinu zelenej rastliny, ako aj ďalšie veci slúžiace k prechovávaniu a distribúcii drog, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu,“ informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Predbežné expertízne skúmanie podľa polície zatiaľ potvrdilo, že v prípade zaistenej bielej kryštalickej látky ide o 76,6 %, resp. 78,9 % metamfetamín, pričom zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 47 jednorazových dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku konzumenta.

Michalovčan a Trebišovčan

„V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove v piatok zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil Tomáša (26) z okresu Michalovce a Michala (36) z okresu Trebišov,“ uviedla polícia.

Podľa policajnej správy si obvinení zadovažovali omamné a psychotropné látky (metamfetamín, rastliny rodu konope), ktoré prechovávali v mieste svojho bydliska, delili na dávky a odpredávali iným osobám z radov konzumentov.

„Napríklad jeden gram metamfetamínu mali odpredávať za sumu cca 65 eur a 1 gram rastliny konope za sumu cca 7 eur.“ Obvinené osoby boli podľa hovorkyne polície umiestnené do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet prokurátorovi na spracovanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby.

„Obom v prípade dokázania viny hrozí za tento zločin odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ dodala na záver J. Mésarová.

Policajné foto: Pozrite si, čo našli počas domovej prehliadky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM