Miroslav Pomajdík Rôzne

Boj s potravinovým humusom: Krajskí policajti na cestách preverovali až 100 áut

V uplynulom týždeň si policajti v Košickom kraji posvietili na autá prevážajúce potraviny a zvieratá. Spolu bolo preverených sto vozidiel. Chcú tak zabezpečiť, aby sa na naše stoly nedostávali nebezpečné potraviny, znížila sa nehodovosť a zabezpečila plynulosť cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Boj s potravinovým humusom: Krajskí policajti na cestách preverovali až 100 áut
Zdroj: TASR

Spolu s príslušníkmi polície sa do kontroly zapojili aj pracovníci regionálnej veterinárnej a potravinovej správy, colného úradu a obvodného úradu, ktorí majú na starosti cestnú dopravu. Pri prevážaných potravinách zistila Regionálna veterinárna a potravinová správa celkom päť priestupkov, za čo uložila štyri blokové pokuty a jeden prípad riešila napomenutím.

„Okrem tohto policajti zistili ďalších 21 priestupkov, z toho počtu riešili 18 v blokovom konaní, najviac ich bolo za technický stav vozidla (6), v štyroch prípadoch išlo o rýchlosť, v troch za jazdu bez ustanoveného osvetlenia, pásy a ostatné porušenie pravidiel cestnej premávky po 2 priestupkoch a v jeden priestupok riešili za používanie telefónu počas jazdy,“ informoval informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Alkohol za volantom sa nezistil pri žiadnom kontrolovanom vodičovi, no polícia zadržala až tri osvedčenia o evidencii vozidla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM