Ondrej Petričko Kultúra

Pop-punk zo Zemplína: Kapela freedEggs vydala svoj debutový album

Mladá kapela zo Sobraniec, hrajúca melodický pop-punk, vydala svoj debutový album Kráčaj stále vpred. Štyria hudobníci chcú čo najviac koncertovať a tak svoju hudbu priblížiť ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Pop-punk zo Zemplína: Kapela freedEggs vydala svoj debutový album
Foto: Ondrej Petričko

Kapela freedEggs má za sebou niekoľko koncertov a demo nahrávok a teraz dozrel čas na debutový album, ktorý oficiálne vydali len včera (9.4.2013). Postupne zbierali materiál a album Kráčaj stále vpred mohol uzrieť svetlo sveta. „Nahrávanie prebiehalo vo viacerých etapách nakoľko všetci členovia kapely mali svoje povinnosti, ale po všetkých peripetiách album vyšiel. Nahrávanie prebiehalo v štúdiu Najazere v dedinke Vinné pod dozorom našich kamarátov Sergeja a Peťa. Album sme nahrávali trošku dlhšie ako sme mali v pláne no myslíme si, že výsledok stojí zato,“ povedal člen skupiny Michal Rybnický.

Krst albumu, na ktorom je 12 skladieb, sa uskutoční už dnes v jednom košickom klube a ako hosť vystúpi aj spriatelená kapela The Now zo Sniny. Freedeggs už rozmýšľajú aj o budúcnosti. „Chceli by sme toho roku koncertovať aj niekde ďalej nie len na východnom Slovensku, keď sa k tomu pridá nejaký festival budeme len radi.“ Radi by nakrútili aj videoklip.

Kto sú chlapci z freedEggs?

Kapela, ktorá vznikla v roku 2008 má dnes štyroch členov. Po mnohých zmenách na rôznych hudobníckych postoch sa v roku 2011 sa jej zloženie ustálilo do podoby – Michal Rybnický (spev, gitara), Pavol Rebjak (spev, gitara), Tomáš Rebjak (bicie) a Lukáš Polák (bicie). Nezvyčajný názov kapely vznikol hneď na druhom koncerte na Valentínskom plese v Sobranciach. „Názov sme síce mali ale zhodli sme sa, že potrebujeme nový lebo ten starý sa nám nepáčil, a tak nejako spontánne vznikol názov freedEggs. Foneticky fridex ( nemrznúca zmes ) a v preklade voľné vajcia,“ vysvetlil člen skupiny. Názov sa im zapáčil a majú ho doteraz. Zameriavajú sa výhradne na vlastnú tvorbu, texty aj hudbu si tvoria sami. „Žáner, ktorý hráme nevieme charakterizovať vlastne ani my, pretože je tam skĺbených viacero prvkov, no tým hlavným je punk,“ dodal Michal Rybnický.

Foto: freedEggs

Video freedEggs
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM