Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Populácia nášho mesta starne. Z Michaloviec ľudia dlhodobo odchádzajú

Populácia metropoly Zemplína starne a aj sa zmenšuje. Michalovská radnica zverejnila zaujímavé informácie, prinášame podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Populácia nášho mesta starne. Z Michaloviec ľudia dlhodobo odchádzajú
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Za posledných sedem rokov sa podľa správy od mesta znížil stav populácie v Michalovciach o 1455 ľudí. Mesto Michalovce malo k 30.12.2016, podľa informácii z referátu evidencie obyvateľstva, 38 081 obyvateľov, z čoho žien bolo 19 704 a mužov 18 377.

Ľudia dlhodobo odchádzajú

„Celkový úbytok obyvateľstva v meste Michalovce v sledovanom období spôsobuje najmä dlhodobý migračný úbytok obyvateľstva,“ zverejnil mestský úrad.

Do nášho mesta však aj prichádzajú ľudia, ktorí tu získavajú nový trvalý pobyt. Na druhej strane Michalovce strácajú na populácii aj prostredníctvom periodickej odchádzky obyvateľov za prácou do iných miest či štátov. „Prirodzený pohyb obyvateľstva nášho mesta sa pohybuje stále v kladných číslach, nakoľko ešte stále prevláda počet narodených nad počtom zosnulých,“ informoval magistrát, ktorý doplnil, že vlani sa narodilo 6356 nových občanov Michaloviec a opustilo nás 5082 obyvateľov.

Populácia mesta starne

Veková pyramída populácie mesta Michalovce podľa informácií z radnice poukazuje na to, že najväčšiu skupinu medzi obyvateľmi zatiaľ stále tvorí skupina v produktívnom veku a to 23 790 občanov. Najpočetnejšie sú zložky obyvateľstva vo veku 30–34 a 35–39. Ďalšími početnejšími skupinami sú obyvatelia vo veku 50–54 a 55–59.

„Tento vývoj poukazuje na to, že populácia mesta starne a do desiatich rokov sa početná veková skupina (55+) dostane do poproduktívneho veku,“ zverejnil mestský úrad.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM