Samospráva

Poslanci majú pred sebou dôležité rozhodnutie: Radnica si chce požičať 600 tisíc eur, pozrite na čo

Úver vo výške 600 000 eur odobrili poslanci mestu ešte pred rokom. Pred nimi je ale jedno dôležité hlasovanie. Pozrite, na aký účel budú potom peniaze použité.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci majú pred sebou dôležité rozhodnutie: Radnica si chce požičať 600 tisíc eur, pozrite na čo
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: FlorbalPortal.net

Plán radnice čerpať úver v spomínanej výške odobrili poslanci mesta ešte vlani na jeseň, a to pri schvaľovaní jeho rozpočtu. Michalovce sa o podmienkach úveru informovali vo viacerých bankových inštitúciách, napokon si vybrali ponuku jednej z nich.

„Jednou z podmienok pre podpísanie zmluvy s nakou je predloženie samostatného uznesenia Mestského zastupiteľstva o prijatí úveru s uvedením účelu a formy financovania,“ uvádza sa vo vyjadrení mesta, o ktorom informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Maximálna dĺžka splatnosti úveru je 10 rokov. Michalovce chcú s jeho pomocou vykryť aktuálne realizované investície: rekonštrukciu tepelného hospodárstva (265 000 eur), rekonštrukciu školskej jedálne Základnej školy (ZŠ) Pavla Horova (30 000 eur), výstavbu multifunkčného ihriska pri ZŠ na Školskej ulici (29 432 eur) a projekt mestskej kompostárne (216 693 eur). Úver by mal spätne pokryť aj výdavky na výstavbu nových autobusových prístreškov v meste (58 875 eur). Tento projekt už radnica ukončila. Úverové prostriedky plánuje čerpať v najbližších dňoch.

Môže vás zaujímať:

Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi

Aktuálne dianie v Michalovciach: Čo o ňom viete a čo naopak netušíte?

V Michalovciach už stojí nová kompostáreň za milióny: Kto dostane kompost zadarmo?

Michalovce sa rozhodli bojovať proti obchodovaniu s ľuďmi: Najviac obetí pochádza práve z nášho regiónu

Michalovskí seniori ukázali veľký elán a nadšenie pre IT oblasť: Mesto preto vybavilo ďalšie kurzy!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM