Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Potečú vám slinky: 3 akcie v Michalovciach a okolí, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje

Budú sa vám slinky zbiehať. V Michalovciach a okolí sa uskutočnia lákavé podujatia, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje. Vybrali sme z nich rovné tri.

Ilustračný obrázok k článku Potečú vám slinky: 3 akcie v Michalovciach a okolí, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje
Zdroj: TASR

K letnému obdobiu okrem rôznorodých festivalov či iných akcií patria neodmysliteľne aj tie, ktoré sú cítiť široko-ďaleko. Reč je o podujatiach, ktoré disponujú programom, v rámci ktorého sa aj varia všelijaké špeciality. Niekoľko takýchto podujatí je pripravených aj v našom meste či v jeho okolí. Vybrali sme pre vás hneď tri z nich.

Kuchári z rôznych krajín

20. 8. Sobrance

V neďalekých Sobranciach sa už o niekoľko dní uskutočnia furmanské preteky. Furmani, ale aj ich štvornohí zverenci, si zmerajú sily v troch súťažných disciplínach. Počas pretekov to však bude aj rozvoniavať. Na podujatí si totiž návštevníci budú môcť vychutnať aj zápolenie vo varení špecialít. Počas neho sa predstavia kuchári z rôznych krajín. A chystá sa aj súťaž o najlepší furmanský guláš.

Tradičné ľudové špeciality

25. – 26. 8. Trebišov

Dožinky patria medzi známe tradície a sú slávnosťou ukončenia žatvy. Dožinková slávnosť s názvom Chlebom a vínom, ktorá sa uskutoční v Trebišove, ponúkne aj dobré jedlo. Dvojdňové podujatie (25.,26.8.) láka na skutočne pestrý program. Spokojné budú aj chuťové poháriky. Návštevníci si budú môcť zamaškrtiť na tradičných ľudových špecialitách. A tiež aj pozorovať zrod vína, ktoré budú môcť i ochutnať. Samozrejmosťou bude prezentácia súčasných i historických poľnohospodárskych strojov a detský svet. Počas podujatia Chlebom a vínom na návštevníkov čaká atraktívny sprievodný program – môžu spoznať tradičné postupy výroby chleba, ale aj iné remeselnícke zručnosti.

Pivo a dobré jedlo

26. 8. Michalovce

Aj v našom meste si vaše chuťové poháriky a žalúdky prídu na svoje. V Michalovciach sa koncom augusta uskutoční podujatie s názvom MY SME MI. Hoci ide o pivný festival, nebude chýbať ani chutné jedlo. Okrem veľa druhov piva návštevníci na festivale nájdu aj poriadnu kopu grilovaných špecialít, ktoré zaplnia ich žalúdky. Uvedená akcia sa v našom meste uskutoční 26. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM