Zuzana Ročeňová Rôzne

Pozrite si to v obrazoch: Kukláči obsadili parkovisko pred michalovským obchoďákom

V Michalovciach bolo rušno. Kukláči a aj policajti v takzvaných korytnačkách obsadili parkovisko pred nákupným centrom. Čo sa na mieste dialo?

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to v obrazoch: Kukláči obsadili parkovisko pred michalovským obchoďákom
Zdroj: Dnes24.sk

V meste však našťastie nedošlo k žiadnej mimoriadnej dramatickej udalosti či situácii. Kukláči v Michalovciach boli nie kvôli reálnym páchateľom, ale kvôli našim najmenším obyvateľom, v rámci S.O.S. dňa detí so záchranármi. Tým predviedli, ako to pri ich skutočnej akcii môže vyzerať.

Deti, ale aj dospelí tak mohli na vlastné oči vidieť, ako prebieha zásah polície a kukláčov pri chytaní ozbrojených páchateľov. Deťom sa predviedli aj poriadkové jednotky polície. Dynamické ukážky verne priblížili situácie, s ktorými sa polícia musí potykať pri svojej práci.

„Cieľom takýchto simulovaných ukážok je naučiť a ukázať deťom, čo polícia dokáže, čo môže a čo nemôže urobiť,“ povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach Juraj Leško.

Kukláči a policajti v tzv. korytnačkách, obsadili parkovisko pred nákupným centrom, a pozerať sa bolo naozaj na čo. „V dynamickej ukážke zasahovala poriadková jednotka polície a kukláči. Hromadné ničenie majetku, a tiež útok ozbrojených páchateľov. Voči páchateľom zakročili a zneškodnili ich. Pri tomto zákroku došlo aj k simulovanému zraneniu civilných osôb,“ priblížil Leško.

Policajný zásah kukláčov v Michalovciach
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM