Zuzana Ročeňová Rôzne

Pozrite si to v obrazoch: Päťdesiatka ľudí sa kúpala v chladnom Laborci

Sviatok Troch kráľov si v chladnom Laborci vychutnávali milovníci otužileckého športu. Podujatie pod názvom „Živá biela voda“ zorganizovalo Občianske združenie Návraty už po siedmykrát. Padol aj rekord v počte účastníkov.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to v obrazoch: Päťdesiatka ľudí sa kúpala v chladnom Laborci
Zdroj: Dnes24.sk

V sviatok Zjavenia pána – Troch kráľov si otužilci zaplávali v chladnom Laborci, pri mestskom parku Kerta. Podujatie si nenechali ujsť členovia klubov Šíravské bobry, Ľadoborci, Vranovské vydry a Košické tulene.

Rekordný ročník

,,Tento siedmy ročník nášho podujatia za zapíše do histórie hneď troma rekordmi. Najväčším počtom uchádzačov, najnižšou hladinou Laborca a najteplejšou teplotou vzduchu a vody,“ informoval Milan Duška, predseda Občianskeho združenia Návraty.

Podujatia si užilo 50 otužilých účastníkov a medzi nimi prekvapilo aj nežnejšie pohlavie. Teplota vody bola 4,5 °C a teplota vzduchu 7,5 °C.

Vydarené podujatie bez komplikácií

Otužilci a milovníci studenej vody privítali nový rok ako sa patrí. Studená voda ich príjemné osviežila a podujatie prebehlo bez komplikácií. Zdatnejší plavci mali však troška problém s hĺbkou Laborca.

,,Nepríjemným bola len výška hladiny Laborca 80 cm, aj to len na krátkom úseku. Nebolo možné, pre tých najzdatnejších otužilcov, plávať dole prúdom asi 300 m ako po minulé roky,“ doplnil Duška.

Foto: Lenka Kozenčáková/ Anna Horvátová/Tímea Horvátova

Zaspomínajme si na hromadné kúpanie otužilcov v chladnom Laborci
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM