Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Prehľad v kocke: Témy z Michaloviec a okolia, ktoré strhli cez týždeň najväčšiu pozornosť

Aké články z Michaloviec a okolia počas tohto týždňa pútali najväčšiu pozornosť čitateľov nášho portálu? Prinášame vám ich v jednej kocke.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad v kocke: Témy z Michaloviec a okolia, ktoré strhli cez týždeň najväčšiu pozornosť
Zdroj: Dnes24.sk

Retro múzeum na Hôrke

Retro múzeum sa nachádza v priestoroch Turistickej informačnej kancelárie v rekreačnom stredisku Zemplínska šírava Hôrka. V retro izbe dovolenkárov nájdete napríklad stany, turistické vaky, fotoaparáty, spoločenské hry i záchranné vesty. Toto múzeum vzniklo minulý rok pri príležitosti 50. výročia turizmu na Zemplínskej šírave. Sú tu umiestnené dovolenkové predmety, ktoré v minulosti patrili do dovolenkovej výbavy každého návštevníka slovenského mora. Pozrite si tiež našu fotogalériu.

Zvieratá v centre Michaloviec

Počas jarmoku sa v Michalovciach vo dvore starého súdu konala Výstava drobnochovateľov. Do centra nášho mesta doniesli domáci vystavovatelia rôzne zvieratá. Pre chovateľov, ktorí prišli vystavovať, je chovateľstvo tradícia, ktorá k nášmu regiónu neodmysliteľne patrí. Ako nám vystavovatelia povedali, chovateľstvo pre nich nie je spôsob, ako si zadovážiť samozásobovanie mäsom, ale koníček s mnohými pozitívnymi dopadmi. Viac už uvidíte v našom článku a fotogalérii.

Detská rozlúčka na Šírave

Letné prázdniny sú o chvíľu za nami. Amfiteáter, ktorý sa nachádza v rekreačnom stredisku Zemplínska šírava Hôrka, pripravuje na ich záver akciu určenú pre deti. V nedeľu 3. septembra v čase od 15:00 hod. do 18:00 hod. sa to pri Šírave bude len tak hemžiť deťmi. Na amfiteáteri sa bude konať detský festival Šíravkovo. Rodičia s deťmi môžu takto zaujímavo zakončiť leto a nabrať motiváciu do nového školského roku.

Vyhliadkovú vežu chcú rekonštruovať

Nejeden rekreant si zašomre pri pohľade na kedysi krásnu vežu, ktorá sa nachádza pri šíravskom pobreží. Tá je v súčasnosti totiž v zdevastovanom stave. Ide o vyhliadkovú vežu v rekreačnom stredisku Zemplínska šírava Hôrka. Zistili sme však, že sú s ňou zaujímavé plány.

Motozraz

Na Zemplínskej šírave sa to len tak hemžilo dvojkolesovými tátošmi. Pri slovenskom mori sa totiž konal medzinárodný motozraz. Priniesli sme vám podrobnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM