Rôzne

PREHĽAD z Michaloviec a okolia: Aj takéto akcie nám spríjemnia víkend

Povedú na ne aj vaše kroky? Prinášame vám výberový prehľad podujatí, ktoré počas tohto víkendu v Michalovciach a okolí naša redakcia odporúča zažiť.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD z Michaloviec a okolia: Aj takéto akcie nám spríjemnia víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Zemplín fest

16. – 18. jún, pred OC Zemplín v Michalovciach

Milovníci zlatistého moku, v Michalovciach si môžete užiť pivný festival Zemplín fest. Ten v našom meste trvá od 16. až do 18. júna. Návštevníci tohto podujatia môžu ochutnať viac ako 50 druhov pív. A na svoje si na akcii môžu prísť aj milovníci jedla, tešiť sa totiž dá na všakovaké chutné špeciality, ktoré zaplnia vaše žalúdky. Pripravený je aj bohatý program.

Lotz Trio

17. jún o 18:30 hod., v koncertnej sále Zlatého býka v Michalovciach

Zemplínske múzeum v Michalovciach pri príležitosti 60. výročia svojho vzniku pozýva na koncert výnimočného charakteru. Lotz Trio je formácia pomenovaná po fenomenálnom nástrojárovi Theodorovi Lotzovi (1746–1792), ktorý pôsobil v Prešporku a Viedni. Na kópiách unikátnej sady Lotzových basetových rohov z hradu Krásna hôrka uvádza Harmoniemusik, ktorá zaznievala v šľachtických, či slobodomuráskych kruhoch. Koncert sa uskutoční v rámci Letného hudobného festivalu Hevhetia 2017, 17. júna o 18:30 v koncertnej sále Zlatého býka v Michalovciach.

Heydrich: Muž so železným srdcom

17. jún o 17:45 hod., Kino Centrum v Michalovciach

Film Heydrich: Muž so železným srdcom rozpráva o tom, čo predchádzalo operácii Anthropoid. Film je zasadený do obdobia rokov 1929–1942 a je natočený podľa knižného bestselleru HHhH: Himmlerov mozog Heydrich, francúzskeho spisovateľa Laurenta Bineta, ktorý vyšiel v roku 2010 aj na Slovensku.

Otvorenie sezóny na Šírave

18. jún od 13:30 hod., Kaluža – Medvedia hora

Letnú turistickú sezónu na Zemplínskej šírave oficiálne odštartujú 18. 6. v rekreačnej oblasti Medvedia hora. Od 13:30 hod. vás budú zabávať Vešeli Jovšaňe, Viňančan, Tarnavčan, Kalužanca, Porubjan, Harčarik, Traky aj Betliarske vidly. Pre deti budú pripravené rôzne atrakcie, ako nafukovací hrad, maľovanie na hrad. K dobrej atmosfére prispejú vojaci, hasiči, policajti a potápači.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: otvorenie Šíravy, archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM