Zuzana Ročeňová Samospráva

Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Trojica staronových poslancov prezradila svoje plány!

V uplynulých dňoch sme si zvolili okrem nového primátora aj dvadsaťpäť mestských poslancov. Oslovili sme niektorých staronových poslancov, ktorých si Michalovčania opätovne vybrali do mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Trojica staronových poslancov prezradila svoje plány!
Zdroj: Dnes24.sk

Oslovení poslanci nezabudli vyjadriť poďakovanie občanom za prejavenie dôvery. A aké sú ich poslanecké ciele do nového volebného obdobia?

Prilákať do mesta nových investorov

Jozef Sokologorský je staronovým poslancom za volebný obvod 1 Centrum. V komunálnych voľbách získal 569 hlasov. Ako nám povedal bude sa hlavne angažovať v presadzovaní týchto návrhov. „Vytvorenie podmienok na zlepšenie podnikateľského prostredia v meste, tak aby sa nám podarilo prilákať do nášho mesta nových investorov, ktorí by zabezpečili prácu pre našich spoluobčanov. Vyriešenie problémových medzi blokových priestorov medzi Nám. Osloboditeľov a ulicou kpt. Nálepku, vyriešenie problémovej dopravno – bezpečnostnej situácie na ulici Kuzmányho v prospech tam bývajúcich spoluobčanov , doriešenie Kostolného námestia podľa možností a to tak, že sa vytvorí v najstaršej časti mesta oddychová zóna, zlepšenie infraštruktúry (chodníky, cesty) hlavne na IBV od Hurbanovho nábrežia až po kasárne a tiež na ul. Prof. Hlaváča,“ poznamenal poslanec, ktorý kandidoval s podporou strany SMER – SD

Nezabúda ani na mladých Michalovčanov. „Budem sa snažiť podporiť život mladých ľudí v meste ich športové, kultúrne, spoločenské aktivity a taktiež starostlivosť o seniorov v jednotlivých mestských zariadeniach,“ dodal Sokologorský.

Oprava základnej školy na Straňanoch

Medzi známe tváre mestského zastupiteľstva bezpochyby patrí aj Michal Stričík, ktorý kandidoval ako nezávislý za volebný obvod 5 Straňany a získal 436 hlasov. „Svoje návrhy budem presadzovať v oblasti triedenia komunálneho odpadu a podporovať systémy nakladania s KO tak, aby sme mohli viac motivovať občanov k separácii odpadov, aby ten kto separuje platil menej poplatkov, a aby sa občanom naozaj oplatilo triediť komunálny odpad,“ povedal Stričík.

Taktiež prezradil, že by chcel presadiť návrh na zavedenie elektronických aukcií s cieľom ušetriť na vynakladaných zdrojov pri nákupoch mesta Michalovce vo verejnom obstarávaní tovarov, služieb.

„Na sídlisku Stráňany považujem za nevyhnutné využiť dostupné zdroje či už externé, alebo interné zdroje mesta na rekonštrukciu V. Základnej školy, ktorá patrí k najstarším školám v meste a takmer ako jediná v meste neprešla rekonštrukciou. Tým vytvoríme lepšie podmienky na vzdelávanie žiakov, ako aj športové aktivity školy.“

Rekonštrukcia ciest i nové parkovisko

Vo volebnom obvode 3 Juh zvíťazil aj Martin Nebesník, ktorý získal 619 hlasov. Poslanec strany SMER – SD svoje návrhy, ktoré sa chystá presadzovať, rozdelil do nasledovných bodov. „V prvom rade rekonštrukcia cesty na Okružnej ulici, ďalej oprava ciest a chodníkov v medziblokových priestoroch, vhodnými technickými úpravami získavať ďalšie parkovacie miesta, dobudovať detské ihriská v medziblokových priestoroch, zrealizovať generálnu opravu IV.ZŠ na ul. Komenského, rozšíriť parkovaciu plochu a vybudovať bezpečný prístupový chodník pred VI.ZŠ na ul. Okružnej.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM