Ondrej Petričko Rôzne

Prekvapenie v michalovských zberných surovinách: Zamestnanec objavil v areáli leteckú bombu!

Zamestnanec jednej z michalovských zberných surovín zažil šok. Podľa polície našiel v areáli firmy muníciu z druhej svetovej vojny. Polícia musela objekt evakuovať, privolaný technik muníciu prevzal k následnej likvidácii.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie v michalovských zberných surovinách: Zamestnanec objavil v areáli leteckú bombu!
Zdroj: TASR

V utorok v ranných hodinách našiel zamestnanec jednej zo zberných surovín v Michalovciach v areáli firmy muníciu. „Policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila proti neodbornej manipulácii, uzavrela areál a zabezpečila evakuáciu ľudí z objektu ako aj z jej tesnej blízkosti,“ opísal situáciu košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Munícia pochádza z II. svetovej vojny

Podľa informácii polície privolaný pyrotechnik na mieste zaistil a prevzal k následnej likvidácii 5 ks delostreleckých granátov, jednu delostreleckú mínu kaliber 80 a ruskú cvičnú leteckú bombu PP50S. „Munícia pochádza z obdobia druhej svetovej vojny,“ dodal hovorca.

V ten istý deň predpoludním sa pri poľnohospodárskych prácach na poli za bývalým ŠPP v katastri obce Zemplínska Teplica našla povojnová munícia. „Miesto nálezu policajti zabezpečili a privolaný policajný pyrotechnik na mieste zaistil a previezol k zneškodneniu delostrelecký granát kal. 85 mm pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny,“ uviedol Szabó.

Nájdenú muníciu nikdy neberte do rúk

Polícia v súvislosti s týmito, ako aj ďalšími prípadmi z minulosti vyzýva občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície ju za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňova­li ju.

V prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. „Vhodné je miesto nejakým spôsobom označiť, alebo si nájsť v okolí nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Možnosťou je aj mobilný telefón z GPS, kde je možné uložiť aktuálnu pozíciu a takto sa vrátiť na to isté miesto.“

„Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu,“ upozornil hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM