Veronika Ondo-Cholewová Správy

Prezident Kiska sa v Michalovciach rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu! FOTO

Na prezidenta Andreja Kisku čakali v Michalovciach aj pracovné povinnosti. Za zatvorenými dverami rokoval s primátorom Viliamom Zahorčákom. Zaujímalo nás, o čom diskutovali. Toto by podľa jeho slov pomohlo rozvoju nášho regiónu!

Ilustračný obrázok k článku Prezident Kiska sa v Michalovciach rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu! FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Do Michaloviec zavítal na oficiálnu návštevu prezident Andrej Kiska. Presne o 9. hodine vytvorili ochrankári koridor pre prezidentskú limuzínu, ktorá hlavu štátu doviezla rovno pred radnicu medzi dav ľudí. Po privítaní michalovským primátorom pohostili A. Kisku dievčatá v zemplínskych krojoch a to tradičným chlebom. Prezident si to potom namieril medzi obyvateľov mesta, ktorí už naňho netrpezlivo čakali.

O nemocnici

Po privítaní sa hlava štátu venovala už pracovným záležitostiam. Za zatvorenými dverami Kiska rokoval s poprednými predstaviteľmi mesta. Prezident sa zaujímal o problémy, s ktorými Michalovce zápasia. Po necelej polhodinke prezradil, čo bolo predmetom rokovaní: „S pánom primátorom sme diskutovali o tom, ako vidí situáciu v Michalovciach.“ Pokračoval, že jednou zo zaujímavých tém bolo aj zdravotníctvo, keďže sa v Michalovciach buduje výstavba modernej nemocnice.„Pýtal som sa, ako vnímajú pôsobenie Svetu zdravia v Michalovciach,“ uviedol s tým, že medzi poslancami bolo viacero lekárov, ktorí to hodnotili pozitívne. „Zhodli sme sa na tom, že najdôležitejšie z pohľadu chorého človeka je to, ako je ošetrený a ako je oňho postarané. Nie je dôležité, či majiteľom je štát alebo majiteľom je súkromník, ale aby bola poskytnutá zdravotná staroslivosť na najvyššej úrovni,“ podotkol Kiska.

O nezamestnanosti

Ako ďalej prezradila hlava štátu, s mestom rozoberali aj otázku nezamestnanosti. „Napriek tomu, že je tu vysoká nezamestnanosť, tak zamestnávatelia majú problém nájsť ľudí do práce,“ skonštatoval Andrej Kiska po rokovaní s mestom. Za dverami sa s primátorom rozprávali o dôvodoch, ale aj o tom, pre ktoré skupiny ľudí sa nedá nájsť práca. „Musím s ľútosťou skonštatovať, žiaľ, že ako je to aj v niektorých iných regiónov, tá práca v niektorých podnikoch je vysoko manuálne náročná za relatívne nízku mzdu,“ povedal prezident s tým, že to vytvára tlak na mladých ľudí, ktorí z nášho regiónu radšej odídu, akoby sa zamestnali u takéhoto zamestnávateľa.

O Zemplínskej šírave

Slovenské more zďaleka nevyužíva potenciál, aký má. Myslí si prezident SR. „O Zemplínskej šírave sa, žiaľ, popísalo v minulosti veľa zlého, pritom je to, čo sa týka pohľadu vody a možnosti rekreácie, skutočne výborné miesto,“ uviedol počas piatkovej návštevy mesta. Podľa hlavy štátu je potrebné zmeniť veľa vecí. „Ak by sa zo Zemplínskej šíravy podarilo spraviť to, čo bolo v minulosti, znamenalo by to aj prácu, aj rozvoj celého regiónu,“ dodal.

O Zemplínčanoch

Prezident zhodnotil aj predchádzajúci deň na Zemplíne. Vo Veľkých Kapušanoch diskutovali pri návšteve kompresorovej stanice o situácii plynárenského priemyslu a situácii v Európe a možných problémoch pre Ukrajinu. V Čiernej nad Tisou rozoberali zamestnanosť. V Kráľovskom Chlmci boli pozrieť podľa slov prezidenta nemocnicu.„Musím skonštatovať, že napriek tomu, že to nie je bohatý región, je to región chudobnejší, žijú tu nesmierne úprimní, nesmierne srdeční ľudia,“ zhodnotil Kiska región Zemplín. Ako prezident dodal pri návšteve Michaloviec, vždy si váži, keď ho privítajú s úsmevom na tvári.

Môže vás zaujímať:

Prezident Kiska v Michalovciach, ako to vyzeralo pri jeho príchode? Zábery z jeho vítania v našom meste

Prezident Andrej Kiska zavítal do Michaloviec
32
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM