Zuzana Ročeňová Rôzne

Prezradili nám svoj pohľad na vec: Toto prekáža cestujúcim na novej stanici!

Mesto začalo vlani výstavbu nového autobusového nástupišťa na Staničnej ulici, ktoré pred pár týždňami uviedli do prevádzky. Cestujúca verejnosť tak cestuje úplne po novom. No niektorí majú pripomienky, čo prekáža osloveným ľuďom?

Ilustračný obrázok k článku Prezradili nám svoj pohľad na vec: Toto prekáža cestujúcim na novej stanici!
Zdroj: Dnes24.sk

Nové autobusové nástupište na Staničnej ulici je už v plnej prevádzke. Mesto začalo jeho výstavbu vlani s cieľom poskytnúť cestujúcim kultúrnejšie priestory pri čakaní na autobusové spoje. „Od 1. júla je autobusové nástupište v plnej prevádzke,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Plánované centrum integrovanej dopravy

Michalovce bolo jedným z mála miest na Slovensku, ktoré ešte nemalo autobusovú stanicu v blízkosti železničnej. „Štandard cestovania v dnešnej dobe by mal umožniť cestujúcim pohodlné cestovanie tzv. suchou nohou pri prestupe z vlakovej na autobusovú, príp. cestnú prepravu. A práve miesto kde je železničná stanica je plánované v našom meste ako centrum integrovanej osobnej dopravy, ktoré bude všetky tieto požiadavky spĺňať,“ prezradila hovorkyňa.

S čím nie sú cestujúci spokojní?

„Autobusová stanica podľa mňa nespĺňa hlavne funkciu ochrany pred nepriaznivým počasím, pretože je otvorená, je to v podstate len prístrešok. Vadí mi, že aj keď je vlaková stanica spojená s autobusovou, ako v iných mestách, je od centra vzdialená viac ako v iných mestách. Človek aby pol hodiny kráčal do mesta ešte a hlavne starší ľudia,“ hovorí Štefan Pavlík z Michaloviec.

„Je to dobré, že hlavné stanice sú pri sebe, čo sa týka autobusov a vlakov, ale myslím, že stará autobusová stanica mala rozhodne lepšiu polohu v meste ako táto,“ povedala Katarína Hanzlíková z Vinného.

„Nevyhovuje mi poloha novej stanice, pretože je to ďaleko od centra mesta, čo skomplikovalo život starším obyvateľom, študentom a cezpoľným ľuďom,“ uviedol Michalovčan Peter Kužma.

„Presunutie autobusovej stanice na železničnú má určite nejaké výhody, ale aj nevýhody, ako každá zmena v meste. Mne osobne prekáža, že cena lístku sa neznížila, aj napriek tomu, že nová autobusová stanica je od starej vzdialená a ľudia budu musieť doplácať ešte aj za spoje, ktoré ich dostanú do centra, “ povedal Simona Stašková z Michaloviec.

Foto: Global24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM