Tomáš Šuhajda Rôzne

Pri Medzilaborciach už stavajú vodnú nádrž: Mesto to nebude stáť takmer nič!

V októbri 2013 sme vás informovali o zámere medzilaboreckej samosprávy postaviť pri meste viacúčelovú vodnú plochu. Práce na výstavbe už prebiehajú, podľa plánov by mali byť hotové do konca roka 2016.

Ilustračný obrázok k článku Pri Medzilaborciach už stavajú vodnú nádrž: Mesto to nebude stáť takmer nič!
Zdroj: TASR

Nová viacúčelová vodná plocha vznikne na pozemku mesta, v katastrálnom území obce Krásny Brod, v južnej časti medzi železničnou traťou a riekou Laborec. Pôjde o približne štvorhektárovú zátopovú plochu s objemom 120 000 metrov kubických a priemernou hĺbkou vody 2,5 metra.

Spĺňať má krajinotvorný, rekreačno-športový a estetický účel, slúžiť bude zároveň aj pre rybolov. Zámer výstavby odobrili medzilaboreckí poslanci.

Podľa Antona Saba, vedúceho odboru regionálneho rozvoja, výstavby a životného prostredia na Mestskom úrade v Medzilaborciach, stavebné práce zrealizuje zhotoviteľ na vlastné náklady s tým, že vyťažený štrk zhodnotí pre vlastné účely. Spolufinancovanie mesta je vo výške 3490 eur s DPH.

Predpokladaný termín ukončenia stavby je do konca roka 2016,“ doplnil pre náš portál Sabo. Nádrž bude napájaná z Ňagovského potoka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM