Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Príprava na veľký deň i žalúdočná nervozita: Mamička z Michaloviec prezradila, čo zažila pred štartom školy! FOTO

Prázdniny sa skončili a žiaci zasadli opäť do školských lavíc. Najväčšia zmena, však čakala malých prváčikov. Zaujímalo nás, kto má zo školy väčší stres. Rodičia či dieťa?

Ilustračný obrázok k článku Príprava na veľký deň i žalúdočná nervozita: Mamička z Michaloviec prezradila, čo zažila pred štartom školy! FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Do školských lavíc opäť zasadli žiaci aj študenti. Najväčšia zmena čakala na prváčikov, pre ktorých sa režim dňa podstatne zmenil. Nás zaujímalo, kto má z tejto zmeny väčší strach. Rodičia prváčikov sa sústredili na školskom dvore Základnej školy Pavla Horova v Michalovciach.

Prváčikovia boli plní radosti, smiechu a očakávania. Rodičia sa báli za nich. Pozorovali ich z diaľky, fotografovali ich prvý veľký deň a dohliadali na nich. Boli im na blízku. Pre istotu. „Radšej tu s ním stojím, pretože sa bojí,“ prezradila pani Katarína, ktorá pri nástupe svojho syna sprevádzala na školskom dvore. „Do školy sa veľmi tešil, ale dnes mal veľké problémy ráno vstať. Chytila ho panika a plač,“ dodala. Celé prázdniny vraj hovoril len o škole, ale keď ten deň prišiel, zrazu dostal strach. Mamička sa trochu o svojho prváčika bála, ale verila, že zapadne a medzi spolužiakmi si nájde nových kamarátov.

Vyspovedali sme aj rodičov, ktorí zaznamenávali ich prvý veľký deň prostredníctvom mobilov. „Doniesol si dnes už školskú tašku. Asi ju nebude potrebovať hneď dnes, ale chodil s ňou na chrbte už od včera,“ pousmial sa otecko malého Miška.

„Máme tu prváčika,“ povedali hrdo manželia a ukázali na svojho synátora. Prvého dňa sa vraj vôbec neobávali, pretože do školy sa veľmi tešil. „Cez prázdniny sme si niečo skúšali, počítať, písať vie.“ Prvé ráno zvládol podľa svojej mamy v pohode. „Usmial sa, naraňajkoval sa a zobral si so sebou do školy obrázok. Na zápise dostali od pani učiteľky úlohu, že majú nakresliť, kde boli na dovolenke,“ povedali šťastní rodičia Adamka.

Čítajte tiež:

FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo… :)

Rodičia prváčikov zažili prvý školský stres
8
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM