Rôzne

Prvé fotky priamo z miesta: Kaplnka na Hrádku sa teší z novej podoby, zamieril k nej dav ľudí

Michalovskej kaplnke sa dostalo obnovy. Ľudia sa pri nej fotili a spomínali, ale slávili aj jej nový začiatok. Prinášame vám zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Prvé fotky priamo z miesta: Kaplnka na Hrádku sa teší z novej podoby, zamieril k nej dav ľudí
Zdroj: Róbert Kunč

Nedávno sme vás informovali o malej kaplnke na Hrádku, ktorú obnovili a vrátili jej zašlú slávu. Nenápadná kaplnka sa v minulosti preslávila príbehom studničky okolo nej, ktorá vraj vyliečila ťažko chorého a potom vyschla. Nachádza sa neďaleko Židovského cintorína a Kaplnky sv. Antona Paduánskeho (smer Topoľany).

Vďaka Jánovi Činčarovi, Michalovi Bodnárovi, Štefanovi Dzuriovčinovi a Júliusovi Pliškovi sa kaplnku podarilo obnoviť. A tak farnosť Topoľany v nedeľu usporiadala Posviacku novozrekonštru­ovanej malej kaplnky panny Márie na Hrádku za účasti košického eparchiálného biskupa Vladyku Milana.

Stretol sa tam dav ľudí nielen z Michaloviec, ale tiež z Košíc, aby v zelenom lese vysvätili kaplnku, pri ktorej si pozreli i historické foto z čias minulých. Mnohí si zaspomínali na toto miesto a doniesli so sebou aj dávne fotografie.

Pozrite si udalosť na fotkách v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

Dočkala sa obnovy: Kaplnka na Hrádku sa už pýši novým vzhľadom

Kaplnka na Hrádku na chvíľu odomkla svoje brány: O tejto malej tabuľke vie však málokto, FOTO

Na prvý pohľad tichá lokalia: Na Hrádku ale hovoria o kaskadérkych kúskoch a šialených jazdách, čo na to polícia?

Stretnutie pri michalovskej kaplnke v obrazoch
22
Galéria
Zdroj: Róbert Kunč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM