Samospráva

Radnica považuje šport za jednu zo svojich priorít: Pozrite, čo sa plánuje vynoviť do roku 2020!

Mesto Michalovce ráta do roku 2020 s novinkami v športovej oblasti. Čo všetko by malo prejsť obnovou? Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Radnica považuje šport za jednu zo svojich priorít: Pozrite, čo sa plánuje vynoviť do roku 2020!
Zdroj: Dnes24.sk

Výhľady do konca roku 2020

Kľúčovým bodom posledného rokovania poslancov bolo vyhodnotenie Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja nášho mesta. Mestský parlament mal však na svojom zasadnutí pripravených ešte ďalších viac ako dvadsať bodov programu. Rokovanie mestského zastupiteľstva otvoril a viedol primátor mesta Viliam Zahorčák.

Pokračovali prerokovaním vyhodnotenia Programu rozvoja mesta Michalovce, ktorý bol schválený v decembri 2005 na desaťročné obdobie. „Tento materiál bol spracovaný ako strategický plánovací dokument s platnosťou do roku 2015, výhľadovo do konca roku 2020, a to do úrovne prioritných rozvojových oblastí, strategických a špecifických cieľov ako aj opatrení,“ uvádza radnica.

Mesto považuje šport za dôležitý

Na uplynulom mestskom zastupiteľstve sa naši poslanci venovali aj športovej téme. V poradí tretím vyhodnotením sa zaoberali poslanci pri prerokovaní Koncepcie rozvoja športu v našom mesta za roky 2008 – 2015. „Mestskí zákonodarcovia aj zástupca športových klubov sa jednoznačne pochvalne vyjadrili k úrovni športovej infraštruktúry v meste Michalovce a zabezpečenia športu, osobitne športu mládežníckeho,“ informovalo mesto, ktoré dodalo, že vedenie mesta považuje mládežnícky šport za jednu zo svojich priorít aj s vedomím skutočnosti, že šport je pre mládež jednou z najlepších alternatív trávenia voľného času.

Program rozvoja mesta Michalovce  na roky 2015 ‐ 2018 chce vo svojom programe hľadať  možnosti  ďalšieho investovania do športovej infraštruktúry v meste, a to predovšetkým využitím externých finančných prostriedkov.

Vynovená športová hala, štadión i ihrisko

V zimnom štadióne sa chce mesto usilovať rekon­štruovať šatne pre hráčov a dobudovať priestory pre divákov, vrátane hygienických zariadení. Pokračovať chce aj v postupnej rekonštrukcii mestskej plavárne. Obnova neobíde ani mestskú šport.halu, kde sa budú hľadať možnosti využívania suterénu a jej intenzívnejšieho využívania pre športy florbal, basketbal a volejbal. Postupne by sa mali tiež vymeniť sedadlá pre divákov.

Mesto Michalovce chce získať finančné prostriedky na zastrešenie celého futbalového štadióna, spevnenie parkovacích plôch a na vyhrievanie trávnika.

Zrealizovať úpravu trávnatej plochy, tribún a ich vnútorných priestorov aj na ihriskách v časti mesta Topoľany a Močarany. S ihriskom súvisí aj ich ďalší cieľ, pokúsiť sa o získanie vlastníckeho vzťahu k ihrisku v časti mesta Vrbovec. Opraviť chcú tiež staré a vytvoriť nové nenáročné športoviská na sídliskách. K prioritám patrí aj zlepšiť stav športovísk v areáloch mestských základných škôl, vrátane telocviční.

Podporovať chcú aj šport na školách

Michalovce chce naďalej podporovať tradičné športové podujatia a podporíme nové, organizované klubmi a športovými zväzmi, osobitne tie, na ktorých bude zahraničná účasť. Zachovať  priamu finančnú pomoc športovým klubom v meste na podporu mládežníckeho športu. Prostredníctvom mestských médií propagovať športové kluby v meste a prezentovať  ich úspechy. Michalovce chcú podporovať šport na školách, športové aktivity žien, seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím. Taktiež úzko spolupracovať  s Mestským olympijským klubom podporujúc idey olympizmu. Aj nasledujúce roky budú v meste v rámci podpory myšlienky športu pre všetkých aj naďalej organizovať a podporovať  organizovanie súťaží a podujatí pre všetky vekové kategórie našich občanov.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Pribudnú v Michalovciach ďalšie kruháče? Vieme, aká je vízia mesta!

Radnica plánuje hromadné zhromaždenia s Michalovčanmi: KOMLETNÝ ROZPIS termínov!

Mesto ocenilo osobnosti športu: Pozrite si MENÁ ľudí, ktorým sa dostalo veľkej pocty

Michalovčania sa dohodli na spolupráci s Ukrajincami a Nórmi: Čo prinesie mestu exkluzívne partnerstvo?

Plaváreň zadarmo, bezplatné parkovanie, voľný vstup na kultúru: Ktorí Michalovčania majú takéto výhody?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM