Futbal

Real Madrid, Barcelona... Čo môže byť viac? Michalovce Cup chcú ešte vyšperkovať!

Známy mládežnícky futbalový turnaj na Zemplíne má za sebou piaty ročník. Jeden z hlavných organizátorov turnaja Marek Zahorčák netají spokojnosť s jeho úrovňou a už myslí na budúci ročník. O účasť na turnaji má záujem viacero európskych tímov a organizátori si môžu vyberať...

Ilustračný obrázok k článku Real Madrid, Barcelona... Čo môže byť viac? Michalovce Cup chcú ešte vyšperkovať!
Zdroj: TASR

Piaty ročník Michalovce Cupu vyvrcholil v piatok večer finálovým zápasom medzi mladíkmi Realu Madrid a Valencie. V španielskom finále uspeli hráči „bieleho baletu“, ktorí po triumfe 2:0 obhájili vlaňajšie prvenstvo.

Organizátorov potešila športová stránka turnaja, ale aj divácky záujem, ktorý bol najvýraznejší v stredajšom zápase medzi Realom Madrid a Barcelonou (2:2). „Opäť sme posunuli úroveň turnaja o krok vyššie. Myslím si, že sme videli špičkový futbal, aký na Slovensku nevídame často. Mladí chlapci, ktorí sa na turnaji predstavili, ukázali veľký potenciál. Myslím si, že nielen o ocenených jednotlivcoch, ale aj o ostatných budeme v budúcnosti počuť,“ uviedol Marek Zahorčák, jeden z organizátorov turnaja.

Chcú aj nemecký veľkoklub

Úroveň mládežníckeho turnaja na východe Slovenska sa zvyšuje každým rokom a v tomto trende by organizátori radi pokračovali aj v roku 2015. „Pre nás je dôležité, že o rok chcú prísť všetky mužstvá, ktoré sa zúčastnili na tohtoročnom turnaji. Znamená to, že aj Barcelona a Real Madrid prisľúbili účasť v budúcom ročníku. Chceme turnaj obohatiť ešte o jeden nemecký veľkoklub, aby sme o rok mohli povedať, že 6. ročník bol najlepším,“ poznamenal Zahorčák.

Alternatíva s ďalším mestom

Podľa jeho slov je aj medzi ďalšími európskymi mužstvami veľký záujem o účasť na turnaji. „My sme však limitovaní podmienkami a myslím si, že šesť tímov je vzhľadom na náš areál asi maximum. Zvažujeme však alternatívu, že by sme hrali ešte v inom meste a tým by sme turnaj rozšírili,“ prezradil Zahorčák. Je pravdepodobné, že pri veľkom záujme mužstiev o michalovský turnaj nebude možné vyhovieť všetkým. Pre organizátorov to však zároveň znamená, si mužstvá môžu prakticky vyberať sami. „Áno, momentálne sme v takej pozícii,“ dodal Zahorčák.

Prečítajte si tiež: Súboj Real – Barcelona pri Laborci: Rozdelení fanúšikovia, kuriózny gól a… Pozrite VIDEO!

Súboj Real – Barcelona pri Laborci!
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM