Rôzne

Recesistická súťaž na michalovskom námestí: Víťazova zátka letela vyše 20 metrov

V centre Michaloviec sa ľudia zabavili a veľa nasmiali pri recesistickej súťaži. Akcia prilákala desiatky priaznivcov, ktorí sa pokúšali o rekord.

Ilustračný obrázok k článku Recesistická súťaž na michalovskom námestí: Víťazova zátka letela vyše 20 metrov
19
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Posledný deň roka 2016 sa v Michalovciach na námestí uskutočnila súťaž v streľbe zátky zo šumivého vína. Prítomní sa pokúšali prekonať rekord, ale na miesto prišli si aj zábavne užiť posledné hodiny starého roka.

Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Súťažili aj ženy

Šestnásty ročník tohto podujatia sa už tradične v našom meste konal na Silvestra o 12:00 hodine. Jeho svedkami boli desiatky ľudí na pešej zóne Námestia osloboditeľov. Ľudia na toto podujatie chodia nielen súťažiť, ale aj povzbudzovať súťažiacich a popri tom sa zabaviť, pretože pri tejto akcii často vznikajú veľmi humorné situácie.

„V tomto sedemnástom ročníku sa pred Mestským úradom v Michalovciach na štartovaciu čiaru postavilo rekordných 66 súťažiacich, z toho bolo dvanásť žien,“ informovali z radnice.

Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Kto bodoval najviac?

Rekord súťaže z roku 2005 – 31 metrov – nebol ani v tomto ročníku prekonaný. Podľa radnice táto recesia zostáva na Silvestra príjemným spestrením, čo stále potvrdzuje záujem divákov, ale i súťažiacich. Zapojili sa aj najmenší s detským šumivým vínom alebo pomáhali rodičom a otvárali spoločne. Každý súťažiaci mal svoju taktiku. Niekedy sa podarilo vínom poliať aj ľudí naokolo. Hlavným víťazom však mohol byť len jeden zo zapojených. Podarilo sa to napokon súťažiacemu, ktorého zátka odletela na viac ako 21 metrov.

„Víťazom 17. ročníka sa stal František Lenhard, ktorého zátka dopadla do vzdialenosti 21,13 metra,“ informovali z mesta. Na druhom mieste sa umiestnil Július Kolesár výkonom 19, 96 m a na treťom mieste skončila Nadežda Jurková s výkonom 19, 25 m. Zábery zo súťaže si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

OBRAZOM z Michaloviec: Fotky zo súťaže v streľbe zo šumivého vína
19
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM