Zuzana Ročeňová Správy

Referendum v Michalovskom okrese: TOP 3 obcí s najvyššou a najnižšou účasťou!

Referendový víkend je za nami, je čas na zopár postrehov z nášho okresu. V ktorej obci brali jej obyvatelia všeľudové hlasovanie o rodine najvážnejšie a v ktorej bol najväčší podiel tých, ktorí plebiscit odignorovali?

Ilustračný obrázok k článku Referendum v Michalovskom okrese: TOP 3 obcí s najvyššou a najnižšou účasťou!
Zdroj: Dnes24.sk

Začnime trojicou obcí, v ktorých si svoje občianske právo uplatnilo podielovo najviac obyvateľov. Až 51,56% tých, ktorí sa na referende mohli zúčastniť, tak aj urobili v dedinke Čierne Pole. Len o niečo menej ľudí prišlo odhlasovať v Sejkove, 51,26%. Prvú trojicu uzatvára Porostov s 50,88 percentnou účasťou.

Naopak, najmenší podiel hlasujúcich obyvateľov zaznamenali v obci Krišovská Liesková, len 6,6 %. O niečo viac ľudí prišlo odhlasovať do Vojan 7,17%. Trojicu s najnižšou účasťou uzatvárajú Veľké Kapušany 7,10 %.

Na celom Slovensku prišlo v referende odhlasovať 944 674 ľudí a účasť tak dosiahla iba 21,41%. Podmienkou na to, aby bolo platné, bola účasť nadpolovičnej väčšiny oprávnených voličov a prijatie rozhodnutia nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda. Referendum sa tak stalo neplatné.

Čítajte tiež:

Takto dopadlo referendum: Oficiálne výsledky z Michaloviec, nášho kraja aj za celú SR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM