Zuzana Ročeňová Rôzne

Rekonštrukcia Vinianskeho hradu? Chlapi hľadali kamene a... našli granát!

V areáli Vinianského hradu našli granát z obdobia 2. svetovej vojny. Na mieste si ho následne vyzdvihol policajný pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Vinianskeho hradu? Chlapi hľadali kamene a... našli granát!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Počas rekonštrukčných prác, ktoré prebiehajú aj v tomto období, v areáli hradu nad obcou Vinné dnes našli nevybuchnutý delostrelecký grant. Nevybuchnutú muníciu objavili pracovníci v sutinách pod trojuholníkovou vežou. "Chlapi si na tomto mieste hľadali kamene pre svoju prácu. Keď granát zbadali, mysleli si najprv, že ide o nejaký koreň, až neskôr zistili, že sa pozerajú na jeho skorodované krídelká,“ informoval kastelán hradu Jaroslav Gorás.

Do areálu hradu vyslala polícia po ohlásení nálezu hliadku Obvodného oddelenia z obce Vinné, ktorá spomínané miesto s muníciou zabezpečila až do príchodu pyrotechnika. „Privolaný policajný pyrotechnik na mieste zaistil funkčný delostrelecký granát kalibru 82 milimetrov pochádzajúci z obdobia 2. svetovej vojny, ktorý previezol na zneškodnenie,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM