Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Rekonštrukcia zimáku v Michalovciach: Mesto si vezme úver vo výške 850 000 eur

Michalovskí poslanci na svojom utorkovom zasadnutí schválili prijatie úveru vo výške 850 000 eur na rekonštrukciu, resp. dostavbu zimného štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimáku v Michalovciach: Mesto si vezme úver vo výške 850 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce by mali spomínaný úver čerpať v dvoch termínoch do konca februára budúceho roka. Mesto predpokladá, že na modernizáciu zimného štadióna použije z vlastných zdrojov približne 1,16 milióna eur.

Primátor: Je to problémový objekt

„Zimný štadión je problémovým objektom v meste, je potrebné ho riešiť, dlhodobo to bolo avizované. My sme získali aj externé finančné zdroje a na to, aby sa celá tá záležitosť mohla zrealizovať, celá rekonštrukcia a dostavba, tak je potrebné použiť aj vlastné prostriedky a rozhodli sme sa, že tie vlastné prostriedky budú z návratného úveru,“ uviedol primátor Viliam Zahorčák.

Celková cena rekonštrukcie podľa výsledkov verejného obstarávania predstavuje 1,96 milióna eur. Ďalšie financie si však vyžiadajú nepredvídané práce, ktoré sú nutné pre pokračovanie uvedenej modernizácie, ale aj rekonštrukcia elektroinštalácie v celom objekte zimného štadióna a náter podstrešnej konštrukcie. Cena za dielo sa tak môže zvýšiť na takmer 2,5 milióna eur.

Aj šatne hráčov

Na modernizáciu zimného štadióna získalo mesto dotáciu z Úradu vlády SR vo výške 1 milión eur. Mesto sa tiež uchádza o dotáciu z Ministerstva financií SR.

Stavenisko odovzdalo mesto zhotoviteľovi, ktorým je spoločnosť HANT BA, a.s., Považská Bystrica, koncom januára tohto roka. Rekonštrukcia, resp. dostavba štadióna zahŕňa okrem iného práce na sociálnom zázemí pre hráčov, šatne, časť tribún a vonkajšiu fasádu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM