Samospráva

Rekonštrukcie na michalovských sídliskách: Mesto o tom, ktoré si do parády vezme ako ďalšie!

Obnova Sídliska juh stála mesto zatiaľ už takmer 5 miliónov eur. Radnica však prezradila aj to, ktoré sídlisko bude nasledovať ako ďalšie. Mesto už má pripravenú projektovú dokumentáciu na začatie prác.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie na michalovských sídliskách: Mesto o tom, ktoré si do parády vezme ako ďalšie!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Revitalizácia Sídliska juh stála mesto zatiaľ približne 4,67 milióna eur. V rámci obnovy prebieha aj komplexná rekonštrukcia miestnych komunikácií, chodníkov a parkovacích plôch, ako aj ich odvodnenie. Doteraz bola zrevitalizovaná plocha o výmere približne 40 000 m2.

Pokračovať budú aj na iných sídliskách

Dôvodom, pre ktorý sa vedenie mesta rozhodlo pre obnovu existujúcich komunikácií, chodníkov a parkovacích miest na Sídlisku juh, bol ich nevyhovujúci technický stav. Ide o najstaršie sídlisko v Michalovciach, rekonštrukčné práce prebiehajú od septembra roku 2012. Prvou obytnou zónou, kde boli v uplynulom volebnom období zrekonštruované cesty, bolo v meste najväčšie Sídlisko východ. „Pokračovať budeme na Sídlisku západ, kde už má mesto pripravenú projektovú dokumentáciu na začatie prác,“ uviedla Palečková s tým, že neskôr chcú pokračovať na ďalších sídliskách.

Obnovia aj chodníky

„Súbežne vykonávame aj rekonštrukcie mestských komunikácií v častiach individuálnej bytovej výstavby podľa harmonogramu schváleného mestskou radou,“ dodala. Súčasné vedenie mesta a poslanci mestského zastupiteľstva sa podľa slov Palečkovej zaviazali postupne rekonštruovať miestne komunikácie, chodníky a parkovacie plochy vo všetkých obytných zónach v meste v ucelených častiach. Investorom tejto revitalizácie je mesto Michalovce. Práce realizuje zhotoviteľ, ktorý bol vybraný v rámci verejného obstarávania.

Môže vás zaujímať:

Dôležité info o michalovskom kúpalisku: Kedy otvorí letnú sezónu a aké budú ceny?

Návrhy na nový vzhľad Kostolného námestia? Michalovčanom sa nepáčil ani jeden a… prišiel zvrat

Reprezentatívna zeleň v centrálnej pešej zóne je náročná: Tisíce litov vody a tisíce hodín pri polievaní, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM