Správy

Robíte najlepší guláš? Dokážte to na tradičnej súťaži v Michalovciach

Blíži sa čas obľúbenej michalovskej súťaže vo varení gulášu. Súťažiť môžete aj vy, a preto neváhajte a prihláste sa.

Ilustračný obrázok k článku Robíte  najlepší guláš? Dokážte to na tradičnej súťaži v Michalovciach
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 28. apríla budú mať nielen Michalovčania možnosť ukázať svoje kulinárske umenie a navariť ten najlepší guláš. Mesto totiž v vyhlásilo súťaž v jeho varení. Tá sa pravidelne uskutočňuje v rámci jarného jarmoku.

Predveďte sa na súťaži

XVII. ročník jarných trhov sa v našom meste bude konať v dňoch 28. – 30. apríla. Na svoje si prídu aj vyznávači gulášu. Súťaž v jeho varení odštartuje 28. apríla od 8.00 hod. Zápolenie bude jedným zo sprievodných podujatí počas jarmoku.

Súťaž sa uskutoční už tradične na parkovisku pri mestskom kultúrnom stredisku. Ak chcete predviesť svoju šikovnosť pred verejnosťou a pokúsiť sa vyhrať, stačí sa zúčastniť. Mesto vám dokonca aj prispeje. „Mestský úrad poskytne každému účastníkovi zálohu vo výške 32 eur, ktorá musí byť zúčtovaná do 3 dní po konaní jarmoku,“ zverejnila radnica.

Ako sa do súťaže prihlásiť?

Do súťaže vo varení gulášu sa môžu prihlásiť tímy na základe zaevidovaných záväzných prihlášok. Počet účastníkov je limitovaný na 15 súťažiacich družstiev. Uprednostnení budú tí záujemcovia, ktorí sa súťaže zúčastnili v minulom roku.

„Do súťaže sa môžu prihlásiť trojčlenné amatérske družstvá v termíne do 18. apríla do 12.00 hod. na sekretariáte Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce,“ informovala michalovská radnica. Mesto upozorňuje, že na príprave pokrmu sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré sú choré, podozrivé z ochorenia alebo sú podozrivé z nákazy. Každý účastník súťaže musí pred začiatkom súťaže podpísať vyhlásenie o zdravotnom stave, ktoré mu umožní zúčastniť sa súťaže.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM