Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Romantika pod Hrádkom: Pripravené sú ležadlá pod nočnou oblohou

Len tak si ľahnúť a vychutnávať nočnú oblohu. Tomu sa povie romantika. Ak vás to láka, namierte si to na Hrádok.

Ilustračný obrázok k článku Romantika pod Hrádkom: Pripravené sú ležadlá pod nočnou oblohou
Zdroj: Jaro Karak

Ak si chcete vychutnať nočnú oblohu a popri tom sa niečo o nej aj dozvedieť, príďte do Hvezdárne v Michalovciach. Vo svojich vynovených priestoroch vás zamestnanci pod Hrádkom radi privítajú 23. marca o 19:30 hod.

Pod hviezdami

Michalovská hvezdáreň plánuje špeciálne pozorovanie. V prípade jasného počasia si môžete vo hvezdárni vychutnať astronomické pozorovania. Ide o o nový typ večerných pozorovaní pre verejnosť s názvom živé planetárium.

Na terase na ležadlách bude pozorovanie oblohy voľným okom s výkladom o súhvezdiach a mytológii viažucej sa k ním. Kapacita je limitovaná počtom ležadiel, ktorých je osem. Preto je potrebné sa na toto pozorovanie prihlásiť vopred.

Ako sa prihlásiť?

Prihlásiť sa môžete na tel.: 056/644 32 60 alebo emailom info@hvezdaren-mi.sk. V prípade nepriaznivého počasia je náhradný program v prednáškovej miestnosti. Vstupné je ako na obyčajné pozorovanie: dospelí 1 €, deti 0,50 €.

Návštevníkom hvezdárne ukážu najskôr na terase na oblohe súhvezdia a jasné hviezdy. Je možné aj ďalekohľadom v kupole pozorovať planéty a Mesiac (ak sú viditeľné), dvojhviezdy, hviezdokopy, galaxie, hmloviny. V prípade, že svieti Mesiac (najmä v čase okolo splnu) sa však nedajú pozorovať takmer žiadne objekty, okrem planét a dvojhviezd.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM