Jakub Forgács Kultúra

Romantika pod nočnou oblohou: Letné kino sa teší hojnej účasti

V kultúrnej ponuke tohtoročného leta v Michalovciach sú opätovne aj filmové predstavenia premietané pod nočnou oblohou. Michalovské letné kino tam sprístupnili verejnosti už po tretí raz.

Ilustračný obrázok k článku Romantika pod nočnou oblohou: Letné kino sa teší hojnej účasti
Zdroj: TASR

Tretiu sezónu letného kina v Michalovciach technicky zabezpečuje už tradične občianske združenie (OZ) Medias Res v spolupráci s miestnou samosprávou a Asociáciou slovenských filmových klubov. Premietanie filmov na dvore za vinárňou Starý sud odštartovalo v tomto roku začiatkom júla. Do 27. augusta tam môže zhliadnuť verejnosť osem filmových titulov.

„Michalovské letné kino si užívajú už tradične hlavne fajnšmekri. Nepremietame tam totiž klasické hollywoodske trháky, ale kvalitné filmy ocenené medzinárodnými filmovými festivalmi, akými sú Cannes, Berlinale, Karlove Vary či Sundance,“ informoval Filip Kaľavský z OZ Medias Res.

Filmové predstavenie v centre Michaloviec sa podľa jeho slov konajú v letných mesiacoch každý utorok so začiatkom o 21:00. „Tešíme sa z hojnej účasti ľudí. Naposledy sme tu mali takmer 80 divákov,“ uzavrel Kaľavský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM