Zuzana Ročeňová Rôzne

Rozbalili to naplno: Títo kuchári zo Zemplína to s vareškou naozaj vedia!

Kuchári, za ktorých sa rozhodne nemusíme hanbiť! Na súťaži Kuchár Zemplína 2014 sa predviedli a bodovali mladší i starší účastníci, ktorí to v kuchyni naozaj vedia. Toto sú oni...

Ilustračný obrázok k článku Rozbalili to naplno: Títo kuchári zo Zemplína to s vareškou naozaj vedia!
Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch sa uskutočnil druhý ročník prestížnej súťaže Kuchár Zemplína 2014, ktorej organizátorom sú Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Michalovciach.

Druhý ročník súťaže bol spojený s výstavou jedál, studených mís a cukrárenských výrobkov, pripravovali sa miešané nápoje i vyrezávanie ovocia a zeleniny (carving).

Súťažilo sa v dvoch kategóriách

Do súťaže sa mohli zapojiť Juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a Seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.

Na priebeh celej súťaže dohliadala hodnotiaca komisia, ktorá hodnotila predovšetkým chuť jedla, kreativitu, ekonomiku a hospodárnosť, správnosť technologických postupov, ako aj hygienu, predprípravu pracoviska a kalkuláciu.

Bodovali Zemplínčania

V kategórií Junior získal prvé miesto Jakub Torhan, žiak Hotelovej akadémie z Humenného. V kategórií senior sa na prvom mieste umiestnil Marián Pestúch, šéfkuchár hotela Mousson **** Michalovce.

Všetci súťažiaci predviedli to najlepšie zo svojho kuchárskeho umenia, aby čo najlepšie obstáli v silnej konkurencii. Keďže toto podujatie sa stretlo s veľkou odozvou, určite sa môžeme tešiť na ďalší ročník.

Foto: archív Stredná odborná škola obchodu a služieb Michalovce

Títo kuchári zo Zemplína to s vareškou naozaj vedia!
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM