Zuzana Ročeňová Samospráva

Rozhodovanie o plate primátora: Koľko bude mesačne brať Viliam Zahorčák?

Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach sa v piatok venovalo aj schvaľovaniu platu primátora Viliama Zahorčáka. Ako to dopadlo, prilepší si alebo zostane na doterajšej úrovni?

Ilustračný obrázok k článku Rozhodovanie o plate primátora: Koľko bude mesačne brať Viliam Zahorčák?
Zdroj: TASR

Zastupiteľstvo plat schválilo na základe návrhu predloženom priamo na MsZ. Michalovský primátor Viliam Zahorčák bude poberať, podľa rozhodnutia MsZ Michalovce, naďalej rovnaký plat ako doteraz.

V zmysle zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest patrí michalovskému primátorovi základný plat, ktorý je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu SR za predchádzajúci rok, a príslušného násobku. Vzhľadom na počet obyvateľov Michaloviec ide konkrétne o násobok 2,89 priemernej mzdy.

Schválený plat vo výške 3 374 eur

Michalovskí poslanci schválili primátorovi mesta V. Zahorčákovi, pre tento rok, plat vo výške 2,89 násobku priemernej mzdy v národnom hospodárstve, vyčíslenej za rok 2012, zvýšený o 45%. Finančná odmena, ktorá mu prináleží je vo výške 3 374 eur/mesačne.

V 1. štvrťroku 2014 sa mu bude prepočítavať na základe priemernej mesačnej mzdy zamestnanca národného hospodárstva vyčíslenej Štatistický úradom SR za rok 2013.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM