Ľubomír Hudačko Rôzne

ROZHOVOR + FOTO: Pôvabná východniarka Júlia získala v Číne prestížny titul krásy

Ďalší dôkaz, že na východe Slovenska žijú krásne ženy. Postarala sa o to pôvabná Júlia, ktorá dokázala v ďalekej exotike vyhrať prestížny titul krásy.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR + FOTO: Pôvabná východniarka Júlia získala v Číne prestížny titul krásy
10
Galéria
Zdroj: archív Júlie Kokoruďovej

Pôvabná východniarka z dedinky Miľpoš v okrese Sabinov triumfovala v ďalekej Číne. Práve tam ju Jozef Oklamčák delegoval na základe výberového castingu, na ktorom sa zúčastnili dievčatá z celého Slovenska. Do Šanghaja na súťaž Miss Tourism of Europe 2016 odlietala na začiatku septembra a finále bolo v meste WhenZhou. Viac už prezradila samotná víťazka tejto súťaže Júlia Kokoruďová v rozhovore.

Dosiahli ste krásny úspech. Už teda vo svete definitívne vedia, že najkrajšie ženy na svete sú naše východniarky? (úsmev)

Myslím si, že nielen východniarky, ale celkovo dievčatá zo Slovenska patria medzi tie najkrajšie na svete. Máme iskru, charizmu a sme plné života. Preto sa vám chlapom na Slovenku žije tak dobre (smiech).

Veru, máte pravdu. A aké to je získať takýto titul? Čo to pre vás znamená?

Vyhrať takýto titul je úžasný pocit. Je to niečo, o čom som ako dievčatko len snívala a preto veľmi pekne ďakujem pánovi Jozefovi Oklamčákovi, ktorý má na súťaž delegoval a tým mi splnil môj detský sen. A že mi dal dôveru reprezentovať naše krásne Slovensko.

Ako ste sa na súťaž pripravovali?

Predchádzala jej dvojmesačná intenzívna príprava vo fitness centre, kde som mala aj denne dvojfázové tréningy pod dohľadom osobného trénera Marka Gizelu.

Čo na tento úspech hovorili vaši najbližší?

Moji najbližší ma veľmi intenzívne podporovali, za čo som im nesmierne vďačná a veľká vďaka patrí hlavne mojim skvelým rodičom a súrodencom, bez ktorých by som to nedokázala. Po návrate domov ma čakali príjemné prekvapenia a oslavy v kruhu rodiny a priateľov. Rodina je pre mňa základ.

Aký máte vzťah k Slovensku? Chceli by ste ostať tu, alebo vás láka skôr pôsobenie v zahraničí?

Mám v pláne ešte precestovať zopár krajín, ale určite sa chcem usadiť na Slovensku. Podľa mňa je to najkrajšia krajina s najlepšími ľuďmi.

Čo ste museli obetovať, aby ste sa dopracovali k tomuto atraktívnemu titulu krásy?

Obetovať som nemusela nič, len som musela mať pevnú vôľu a veľmi zodpovedne sa pod veľmi prísnym dozorom pána Oklamčáka pripravovať na súťaž. Aj keď občas to bolo náročné, výsledok stojí za to.

Aké boli ostatné súťažiace, teda vaše súperky? Panovala nervozita, či intrigy, alebo ste boli kamarátkami? Ako to prebiehalo v zákulisí?

S dievčatami som mala dobrý vzťah, no u niektorých prevládalo veľké súperenie. Veď každá z nich mala jediný cieľ – uspieť. No i napriek tomu, že sme boli rivalky, vznikli medzi nami aj priateľské vzťahy. A dohodli sme sa, že sa budeme vzájomne navštevovať. Je to veľká možnosť navštíviť každú tú krajinu, keďže kontakt s dievčatami udržiavam. Takže ma čakajú cesty po celom svete a mnoho dievčat chce pricestovať a spoznať aj naše krásne Slovensko. Keďže príprava v Číne trvala skoro tri týždne, na finálový večer som išla pripravená a s pocitom užiť si to, nervozita nastala až pri vyhlasovaní výsledkov.

Aké ďalšie súťaže vás čakajú a aké miesto by vás potešilo tentokrát?

Vďaka tomuto úspechu mám veľa ponúk, takže sa práve rozhodujem, ktorým smerom sa uberať.

Kde sa vidíte o 10–15 rokov?

Verím, že o 10 rokov už budem mať krásnu a šťastnú rodinku a že sa mi splní ešte môj jeden sen, ktorý sa však dozviete neskôr (úsmev).

Zažili ste počas miss aj vtipný, alebo kuriózny zážitok?

Tých zážitkov mám veľa. Jeden z nich prišiel v čase, keď som tancovala fľaškový tanec. Doniesla som im tam totiž na ochutnávku domácu slovensku pálenku a tá im tak zachutila, že som to nakoniec vyhrala možno aj vďaka kvalite našej slivovice (smiech).

Foto: ilustračné

Podarilo sa jej v zahraničí vyhrať prestížny titul krásy! Pôvabná Júlia OBRAZOM
10
Galéria
Zdroj: archív Júlie Kokoruďovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM