Zuzana Ročeňová Samospráva

Rozpočet mesta na r. 2014 je schválený. Priority? Pokračovanie opráv Sídliska Juh aj ďalší kruháč!

Na dnešnom mestskom zasadnutí mesto Michalovce schválilo vyrovnaný rozpočet na rok 2014. V plánoch na budúci rok je rekonštrukcia, realizácia novej kruhovej križovatky, či výstavba novej kompostárne.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet mesta na r. 2014 je schválený. Priority? Pokračovanie opráv Sídliska Juh aj ďalší kruháč!
Zdroj: Dnes24.sk

V bežných príjmov schváleného rozpočtu figuruje suma 23 062 528 eur a na strane bežných výdavkov je hodnota 21 216 060 eur.

Základný nástoj finančného hospodárenie mesta ďalej predpokladá kapitálové príjmy pre rok 2014 v objeme 1 983 195 eur a kapitálové výdavky vo výške 4 238 409 eur.

Príjmové finančné operácie sú v rámci rozpočtu plánované v objeme 1 708 746 eur a výdavkové na úrovni 1 300 000 eur. Ich kladným rozdielom vo výške 408 746 je krytý schodok spomínaného rozpočtu.

V budúcom roku rekonštrukcia sídliska aj výstavba novej kompostárne

Michalovce si stanovili pre rok 2014 niekoľko základných priorít. Ide napríklad o pokračovanie v rekonštrukcii Sídliska Juh či realizáciu novej okružnej križovatky ulíc Špitalská a Okružná.

Radnica sa chce v budúcom roku pustiť aj do výstavby novej kompostárne s finančnou podporou Európskej únie. Projekt v sebe zahŕňa stavebnú činnosť, ako aj nákup nových technológií a mechanizmov, ktoré sú potrebné pri spracovávaní bioodpadu.

Úver vo výške 600 tisíc eur!

Do príjmových finančných operácií rozpočtu je zahrnutý úver vo výške 600 000 eur, ktorý si plánujú zobrať Michalovce v budúcom roku. Úverové zdroje by sa mohli podieľať na dostavbe nového autobusového nástupištia či realizácii spomínanej okružnej križovatky.

„Povedal by som, že je to taká naša záloha. My sa budeme ale v prvom rade usilovať využiť vlastné zdroje. Do rozpočtu v tejto súvislosti napájame aj rezervný fond mesta. Pokiaľ budeme cítiť potrebu, tak potom by sme siahli aj po týchto úverových peniazoch,“ uviedol michalovský primátor Viliam Záhorčák (Smer-SD).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM