Ondrej Petričko Krimi

Hromadná bitka v osade: Rómovia útočili sekerami, policajti museli strieľať!

V pondelok sa podľa polície v michalovskej osade rozpútali nepokoje, keď sa dve skupiny miestnych obyvateľov vzájomne napádali. Policajti museli požiadať o posily a nakoniec padli aj varovné výstrely.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná bitka v osade: Rómovia útočili sekerami, policajti museli strieľať!
Zdroj: TASR

V pondelok o 12.30 hod. boli vyslané policajné hliadky do miestnej osady na Mlynskej ulici, kde sa malo dôjsť k hromadnej bitke. „Po príchode na miesto policajti zistili, že v osade dochádza k vzájomnému napádaniu dvoch skupín, približne 70 miestnych obyvateľov vyzbrojených baseballovými palicami, nožmi, sekerami a železnými tyčami, preto požiadali o ďalšie posily,“ opísala situáciu v osade košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Policajti zasahovali v protiúderových kompletoch tzv. korytnačkch.

Padli aj varovné výstrely

Po príchode hliadok bol dav vyzvaný, aby upustil od svojho konania. Na to podľa polície nereagoval. „S cieľom zaistiť bezpečnosť, elimináciu hroziacich a trvajúcich útokov ako aj zabráneniu výtržností policajti použili márne výzvy a následne po použití hrozby zbraňou, použili dva varovné výstrely do vzduchu. Až po použití varovných výstrelov sa situácia v osade upokojila a skupiny sa rozdelili,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia sa do osady musela vrátiť aj večer

Po tomto incidente policajné hliadky bezpečnostnú situáciu v osade monitorovali aj v súčinnosti s Mestskou políciou. „Ešte v ten večer o 20.30 hod. došlo opäť k narušeniu verejného poriadku v osade, kde sa dve skupiny v počte 80 miestnych obyvateľov navzájom provokovali a hádzali po sebe rôzne predmety. Tento krát policajti obnovili verejný poriadok bez použitia donucovacích prostriedkov.“

Počas celej noci polícia situáciu v osade monitorovala a nezaznamenala narušenie verejného poriadku. „Pri použití donucovacích prostriedkov k zraneniu osôb nedošlo a ich použitie bolo vyhodnotené ako oprávnené a v súlade so zákonom. V tejto súvislosti neboli zaznamenané vážnejšie zranenia zúčastnených osôb, policajti v Michalovciach prijali dve trestné oznámenia pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania, taktiež jednu osobu predviedli na policajné oddelenie za účelom zistenia totožnosti,“ uzavrela Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM