Zuzana Ročeňová Rôzne

Rýchly nástup chladnej jesene nás nezaskočí: Pozrite, odkedy už si môžeme doma prikúriť!

Leto ani poriadne nebolo a jeseň sa tiež od začiatku začína tváriť, že bude viac belšia ako farebná. Kedy sa začne v našich bytoch kúriť?

Ilustračný obrázok k článku Rýchly nástup chladnej jesene nás nezaskočí: Pozrite, odkedy už si môžeme doma prikúriť!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako nás informovali zo spoločnosti Domspráv Michalovce, ktorá zabezpečuje dodávku tepla a teplej úžitkovej vody do domácnosti, vykurovanie sa už začalo.S dodávkou tepla začali v noci a teplé radiátory sme mali po prvýkrát už dnes ráno. V porovnaní s minulým rokom je to približne o týždeň skôr, minulý rok bola vykurovacia sezóna zahájená začiatkom októbra.

Dva dni po sebe musí byť pod 13°C

Vykurovacie obdobie trvá od 1. septembra až do 31. mája nasledujúceho roka, ak sa dodávateľ a priamy odberateľ nedohodnú inak. Samotné vykurovanie sa riadi podmienkami v zmysle vyhlášky Slovenskej republiky o určenom čase a určenej kvalite dodávky tepla pre spotrebiteľa.

„S dodávkou tepla na vykurovanie začne dodávateľ tepla, ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13°C a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu,“ uvádza sa na oficiálnej stránke Domspráv.

Vykurovanie môžu aj prerušiť

Samozrejme, počas vykurovacieho obdobia môže dôjsť aj k prerušeniu vykurovania práve vtedy, ak uvedené podmienky nie sú splnené. Stáva sa to najmä počas babieho leta, kedy denné teploty vystupujú na príjemné hodnoty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM