Správy Samospráva

Sauna, fitness i vyhrievaný trávnik: Mesto má v pláne obnovu športových zariadení

Michalovská radnica má v pláne obnovu zimáku, futbalového štadióna, či športovej haly. Potešiť by nás tak mohla napríklad sauna, fitness a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Sauna, fitness i vyhrievaný trávnik: Mesto má v pláne obnovu športových zariadení
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce majú veľké plány, ktoré potešia najmä milovníkov športu a aktívneho pohybu. V období rokov 2017 – 2025 chce totiž mesto docieliť, aby došlo k zlepšeniu podmienok športových zariadení. Pozrite, aké zmeny sú v pláne v mestských športových objektoch.

Zimný štadión

„K zlepšeniu podmienok je na zimnom štadióne potrebná rekonštrukcia štadióna, ktorú mesto pripravuje a má začať v roku 2017,“ zverejnila radnica. Mesto má záujem podporiť ľadový hokej vytvorením podmienok športovému klubu pre prácu s mládežou a pre výkonnostný šport, vybudovaním tréningovej haly k rozšíreniu tréningových možnosti. Ľadovú plochu s obľubou využíva v súčasnosti na nenáročné korčuľovanie aj široká verejnosť. Mesto má v pláne modernizáciu šatní, ochozov, tribún, obnovu obvodového plášťa haly zimného štadióna, rekonštrukciu strechy, nástupných a vstupných priestorov i vybudovanie tréningovej haly pre športovcov.

Sauna aj fitness

Mesto chce pokračovať v obnove športovej haly. V objekte boli doteraz postupne zrekonštruované a opravené strecha, šatne, hygienické zariadenia, vstupný vestibul, telocvične, okná a dvere. Prebehla tiež oprava fasády i obnova a doplnenie čiar na palubovke pre multifunkčné využitie haly. K zlepšeniu podmienok je ešte podľa radnice potrebná obnova obvodového plášťa haly, výmena sedadiel, rekonštrukcia suterénnych priestorov, vybudovanie sauny a fitness, rekonštrukcia časti šatní.

Futbalový štadión

V prácach na futbalovom štadióne chce mesto pokračovať aj ďalej. Slovenský futbalový zväz stanovil kritéria pre najvyššiu futbalovú ligu, ktoré boli v značnej miere splnené rekonštrukciou futbalového štadióna. „K úplnému vybaveniu štadióna je potrebné zrealizovať vyhrievanie trávnika hlavného ihriska, prekrytie tribún, dobudovanie turniketov, dobudovanie tréningového ihriska, dobudovanie zázemia pre hráčov, vrátane priestorov na regeneráciu,“ uvádza radnica.

Malý vodný svet

Obnovy sa má dočkať aj mestská plaváreň. Pre zlepšenie podmienok športového vyžitia obyvateľov, činnosti plaveckého klubu, tréningov športových klubov, základného plaveckého výcviku žiakov základných škôl a organizovania súťaži, chce mesto zrealizovať rekonštrukciu bazénov, šatňových priestorov a kopylitových stien, úpravu vonkajšieho areálu pre prepojenie s vnútorným bazénom k využitiu v letných mesiacoch. Zaujímavou informáciou je, že radnica chce hľadať možnosti v rámci rôznych projektov na vytvorenie Malého vodného sveta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM