Samospráva

Schválenú dotáciu na rekonštrukciu sa mesto rozhodlo vrátiť: Bude sa michalovská budova predávať?

Michalovce vrátia dotáciu vo výške 350 898 eur, ktorá bola schválená na rekonštrukciu michalovskej budovy. Prečítajte si dôvody a vyjadrenie primátora.

Ilustračný obrázok k článku Schválenú dotáciu na rekonštrukciu sa mesto rozhodlo vrátiť: Bude sa michalovská budova predávať?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Jednou z možností je aj predaj budovy

Mesto Michalovce vráti dotáciu z prostriedkov Európskej únie vo výške 350 898 eur, ktorá bola schválená na rekonštrukciu budovy materskej školy (MŠ) na Ulici borovicovej. Rozhodli o tom mestskí poslanci na aprílovom zastupiteľstve.

„Doteraz sme o objekte uvažovali ako o novom zariadení opatrovateľskej služby, ale budeme musieť hľadať iné možnosti jeho využitia,“ povedal primátor mesta Viliam Zahorčák s tým, že mesto nie je ani v situácii, aby potrebovalo nový objekt MŠ či konkrétnu stavbu na sociálne účely. Jednou z možností je podľa primátora Michaloviec aj predaj budovy.

Nevyhovujúce priestory

Rekonštrukciu MŠ na Borovicovej ulici sa mesto rozhodlo realizovať ešte v roku 2010. Funkčnosť stavby sa následne zmenila pre potreby Zariadenia opatrovateľskej služby (ZOS), v ktorom sa poskytujú sociálne služby plnoletým fyzickým osobám odkázaným na pomoc iných. Dôvodom boli nevyhovujúce priestory na Masarykovej ulici, kde v tom čase ZOS sídlilo.

Na základe písomného odporúčania riadiaceho orgánu pre Regionálny operačný program na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bola stavba v roku 2012 prerušená. Realizované práce vo výške 107 134 eur boli dodávateľovi uhradené z vlastných prostriedkov mesta. Zariadenie opatrovateľskej služby bolo ešte v októbri 2013 pre nevyhovujúce podmienky presťahované do objektu na Ulici J. Hollého, v ktorom sídli Zariadenie pre seniorov.

Môže vás zaujímať:

Dane a poplatky v Michalovciach: Prečítajte si, koľko pribudlo do mestskej kasy

Michalovčania sú pod drobnohľadom: Tipnite si počet kamier v meste a okolí

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Michalovciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

V čerpaní europeňazí patríme medzi slovenskú špičku: Toto sú TOP projekty, pozrite tú sumu!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM