Správy Samospráva

Sezóna letných terás sa začína. V Michalovciach sfunkčnili už aj fontány

Po dlhých mesiacoch je to opäť tu. Sezóna letných terás sa už začína a týka sa to aj nášho mesta. V Michalovciach sfunkčnili už aj fontány.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna letných terás sa začína. V Michalovciach sfunkčnili už aj fontány
Zdroj: TASR

Viacero podmienok

V Michalovciach k 12. máju zatiaľ evidovali 17 letných terás, očakávali však ešte minimálne tri žiadosti. Mária Stričková z michalovskej radnice ohľadom letných terás informovala, že žiadateľ je povinný splniť viacero podmienok. Musí mať riadne schválenú prevádzku, ktorá spĺňa hygienické a bezpečnostné predpisy, ako aj estetické hľadisko. „Letná terasa musí mať podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbe. Tá musí byť pod vyvýšeným pódiom chránená tak, aby nedošlo k jej mechanickému znehodnoteniu,“ vysvetlila Stričková s tým, že plocha terasy musí byť zabezpečená ochranným zábradlím ukotveným v konštrukcii.

Okrem toho nesmie dôjsť pri zriaďovaní letnej terasy s technickým vybavením k žiadnym zásahom do prvkov drobnej architektúry a do odvodňovacích žľabov. Kontrolu nad dodržiavaním podmienok vykonáva poverený pracovník mestského úradu, mestská polícia a správca centrálnej mestskej zóny.

Prevádzkový čas s hudobnou produkciou je povolený maximálne do 22.00 hod. Bez hudby si môžu návštevníci vychutnať posedenie vonku do polnoci. Problémy s prevádzkovateľmi letných terás mesto zatiaľ neeviduje.

Fungujú aj fontány

V súvislosti s letnou sezónou sfunkčnili v meste aj všetky fontány. V prevádzke budú do 15. októbra. „Samospráva použila na ich údržbu a sfunkčnenie finančné prostriedky do výšky 3000 eur,“ uzavrela Stričková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM