Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Michalovciach!

Kto by si nedoprial počas teplých dní aspoň kopček, dva... Jedným slovom, zmrzlinová sezóna už nastala. A my vám teraz prinášame zaujímavé zistenia z Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Michalovciach!
7
Galéria
Zdroj: Zmrzlina Hasan

Osvieženie v podaní zmrzlinových kopčekov. To mnohí doslova milujú. Obzvlášť vtedy, keď ručičky teplomerov stúpajú. No a milovníci zmrzliny sa môžu tešiť, jej sezóna sa už rozbehla aj v našom meste.

Naša redakcia hneď v niekoľkých prevádzkach v našom meste zisťovala zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto obľúbenej mrazenej pochúťky. Pýtali sme sa, ktoré zmrzliny v týchto michalovských prevádzkach fičia najviac a aj to, aké netradičné príchute majú v ponuke.

Na Námestí osloboditeľov sme vyspovedali majiteľa Chorvátskej zmrzliny pod Dodom. Ten nám povedal, že jeho zákazníci majú najradšej vanilkovú, čokoládovú, jogurtovú či citrónovú zmrzlinu. „Netradičné príchute sú redbull, snickers, toffifee,“ prezradili pre náš spravodajský portál z Chorvátskej zmrzliny pod Dodom.

Zmrzlina Hasan je tiež na námestí pri fontáne a ako sme sa dozvedeli, dávkuje najčastejšie zmrzliny s príchuťou lesné plody, mandarinka, limetka a mäta. Velmi v obľube majú zákazníci tiež citrón a jahodu. V ich prevádzke na námestí patrí medzi neobyčajné prichute napríklad monte, mango, stracciatella či scrock, čo je mix orieškov. Ako zmrzlinári dodali, tí najmenší si obľúbili kombináciu čokolády a šmolka.

A teraz trochu z námestia odskočíme, aj keď nie ďaleko a to do známej balkánskej prevádzky zmrzliny na Leninke. Tam nám prezradili, že klientela v Michalovciach má rada klasiku, ale skúša aj menej tradičné príchute – pusinku s muffinkou, extra dark chocolate, müsli či scrock. Medzi netradičné chute, ktoré tam ponúkajú sa radia napríklad aj tiramisu či mascarpone.

" V horúcich letných dňoch sa ľudia schladzujú skôr ovocnými príchuťami, ale aj klasikami, ako citrónovou a jahodou príchuťou," prezradili nám z prevádzky na Leninke na Ulici Prof. Hlaváča a zároveň dodali, že medzi najobľúbenejšie zmrzliny patrí aj nedeľný jogurt. Ľudia tam však obľúbujú aj príchute ako škorica či káva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

OBRAZOM z Michaloviec: Zmrzlinová sezóna je už v plnom prúde
7
Galéria
Zdroj: Zmrzlina Hasan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM