Veronika Ondo-Cholewová Správy Správy

Silvestrovské oslavy sa v našom meste začínajú unikátnou súťažou: Šampanské bude tiecť potokom!

Silvestrovské oslavy, sprevádzané rozlúčkou so starým rokom a privítaním nového roka, sa už nezadržateľne blížia. Michalovčania sa môžu tešiť na originálnu súťaž priamo na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské oslavy sa v našom meste začínajú unikátnou súťažou: Šampanské bude tiecť potokom!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V poslednú noc v roku ožívajú mnohé námestia. Michalovce začnú oslavovať hneď zrána. Dlhoročná tradícia silvestrovania v centre mesta je vždy sprevádzaná neodmysliteľným ohňostrojom. Divadlo na oblohe spravidla začína presne o polnoci, po odpočítaní poslednej sekundy starého roka. Predtým čaká na Michalovčanov vcelku bohatý program.

Silvestrovská vernisáž

Zemplínske osvetové stredisko si posledný deň v roku pripravilo pre priaznivcov umenia Silvestrovskú vernisáž, ktorá sa začne o 10. hodine ráno. V Michalovciach má dlhoročnú tradíciu v Zemplínskom múzeu, avšak kaštieľ prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Tentokrát predstaví výtvarné diela, ktoré zobrazujú krajinné scenérie nášho zemplínskeho regiónu od viacerých autorov, medzi ktorými nebude chýbať Š. Makar, M. Račko. E. Lakomá, Š. Bubán a J. Saloň.

Vystreľovanie zátky zo šumivého vína

Námestie osloboditeľov sa pred budovou Mestského úradu Michalovce o 12. hodine premení na súťaž vo vystreľovaní zátok. Už po šestnástykrát potečie šampus už tradične niekoľko hodín pred polnocou. „Silvestrovské oslavy sa v našom meste začínajú unikátnou súťažou vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková. V predchádzajúcom – pätnástom ročníku sa pred mestským úradom na štartovaciu čiaru postavilo 58 súťažiacich. „Možno sa nám tentokrát podarí prekonať rekord z roku 2005,“ dodali organizátori podujatia, Mesto Michalovce.

Oslava Silvestra

Program osláv príchodu nového roka a osláv 23. výročia vzniku SR začne o 23. hodine zapálením vatry zvrchovanosti na parkovisku pri MsKS. „Pred polnocou sa presunieme na Námestie osloboditeľov k tribúne, kde nám posledné minúty starého roka spestrí svojim vystúpením speváčka Michaela so svojou skupinou a bývalý superstárista Robo Šimko a MASSRIOT BAND. Spoločným odpočítavaním, hymnou a prípitkom primátora mesta privítame Nový rok,“ uviedlo mesto. Prvé minúty nového roka 2016 oslávime už tradične aj pyromuzikálnym ohňostrojom.

Môže vás zaujímať:

Michalovčania žijúci mimo svojho rodného mesta: 10 vecí, na ktoré sa najviac tešíme po návrate domov!

V centre pešej zóny sa už môžeme tešiť z vianočnej výzdoby: Novinky, ktoré pribudnú sú prekvapením! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM