Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Šírava láka novou atrakciou: Vychutnajte si zábery nádherných diel z piesku

Šírava má nové atraktívne lákadlo! Množstvo piesku sa na brehu zemplínskeho mora premenilo na krásne sochy. Prinášame vám ich na fotkách aj vo videu.

Ilustračný obrázok k článku Šírava láka novou atrakciou: Vychutnajte si zábery nádherných diel z piesku
12
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V rekreačnom stredisku Kaluža neďaleko móla čakajú na návštevníkov pieskové sochy. Obdivovať tak možno výsledok práce kreatívnych umelcov a núka sa aj možnosť odfotiť sa v atraktívnom prostredí.

Takto sa krstilo…

Slávnostné uvedenie sôch do života si pripravili organizátori detskou formou, a to tak, že každý krstný rodič mal v ruke lopatku s vedierkom, v ktorom mal piesok. Ako prvá sa krstila známa rozprávková postavička Máša s medveďom. Pieskom ju pokropil Mikuláš Koščo, predseda Zemplín Veterán Clubu Michalovce.

Riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Jurková Vargová hodila lopatkou piesok na krásnu pieskovú stavbu Spišského hradu. Krstu draka z piesku sa ujal desaťnásobný majster v motošporte bývalého Československa Peter Baláž. Prevádzkar tamojšieho hotela pokrstil pieskom sochu s názvom Kráľ a šašo a Ján Ďurovčík z KSK ukončil krst sochou Poseidona.

Počas celých prázdnin

Pieskové diela budú čakať na návštevníkov Šíravy počas celých letných prázdnin. Materiál je prispôsobený na to, aby vydržali dva mesiace. Sochy sú súčasťou akcie Pieskové kráľovstvo, na ktoré bude nadväzovať séria sobotných podujatí pre deti od 8. júla až do 12. augusta v čase 15:00–18:00.

Na Šírave ožijú opäť pieskové sochy: Pozrite si, ako to vyzeralo vlani
12
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Na brehu Šíravy vzniklo Pieskové kráľovstvo, pozrite si tú nádheru...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM