Správy

Situácia v Michalovciach a okolí po nočnom snežení: Vodiči, takto to vyzerá na našich cestách

Predpovede sa naplnili. Michalovce aj okolie sa dočkali snehovej nádielky. Na cesty preto vyrazili aj posýpače. Ako zvládali boj so snehovou prikrývkou a koľko cestárskych vozidiel v teréne s nádielkou od Perinbaby bojovalo?

Ilustračný obrázok k článku Situácia v Michalovciach a okolí po nočnom snežení: Vodiči, takto to vyzerá na našich cestách
Zdroj: TASR

Snežiť začalo v piatok ráno. Cestári si so snehom zatiaľ vedeli poradiť. " Momentálne prakticky na celom území okresov Michalovce a Sobrance sneží, intenzita sneženia je rôzna a mení sa," informoval Kráľ Michal, vedúci strediska Michalovce, Správy ciest Košického samosprávneho kra­ja.

Zasnežené cesty sa podľa jeho slov posýpali chemickým aj inertným posypom. „Chemicky sú posypané všetky cesty I. a II. triedy a už aj prevažná vačšina ciest III. triedy. I. triedy sú prevažne mokré,“ pokračoval vedúci.

A ako to na cestách v okrese vyzerá v piatok ráno? „Na II. a III. triedach sa začína vytvárať kašovitá vrstva snehu do 2 cm. V teréne máme 12 sypačov s radlicami, pripravené sú aj dve traktorové radličky,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Hodinová predpoveď špeciálne určená pre Michalovce: Aké počasie čakať v našom meste?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM