Ondrej Petričko Krimi

FOTO! Novinka pašerákov: Viac ako 1 a pol milióna cigariet skrývali v rezačke na železo

Colníci na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom kontrolovali nákladné vozidlo z Ukrajiny, ktoré prepravovalo zariadenie na rezanie železa. Auto prešlo kontrolou skenovacím zariadením aj psom. Podozrenia sa potvrdili.

Ilustračný obrázok k článku FOTO! Novinka pašerákov: Viac ako 1 a pol milióna cigariet skrývali v rezačke na železo
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok vo večerných hodinách colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké kontrolovali na vstupe z Ukrajiny nákladné vozidlo, ktoré malo tranzitom prejsť cez Slovensko do Poľska. „Ukrajinské vozidlo, ktoré prepravovalo zariadenie na rezanie železa, colníci podrobili kontrole skenovacím zariadením aj služobným psom. Podozrenia colníkov a psa potvrdila dôkladná fyzická kontrola vozidla, ktorá odhalila v útrobách rezačky na železo 1 540 000 kusov (7 700 kartónov) cigariet,“ potvrdila Klára Baloghová, hovorkyňa Colného úradu Michalovce.

Únik na spotrebnej dani je viac ako 140 000 eur

Cigarety boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, boli označené ukrajinskými kontrolnými známkami. „Nelegálny dovoz 1 540 000 kusov cigariet, ktoré colníci na mieste zaistili, predstavuje finančný únik na cle a daniach vo výške 209 341,44 eur. Z toho len únik na spotrebnej dani je vo výške 140 140,00 eur,“ dodala hovorkyňa. Ukrajinský vodič kamiónu bol pre podozrenie zo spáchania trestného činu na mieste zadržaný.

„Colníci prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny zo spáchania zločinu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru hrozí vodičovi odňatie slobody na dobu 3 až 8 rokov.“

Foto: CÚ Michalovce

Colníci našli na hranici cigarety skryté v rezačke na železo
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM