Zuzana Ročeňová Kultúra

Skupina Hex to rozbalí v Michalovciach: Fanúšikovia sa môžu tešiť na tie najväčšie hity v akustickom podaní

Skupina Hex sa v rámci svojej akustickej šnúry predstaví už čoskoro aj michalovským fanúšikom. V nových aranžmánoch zahrá najväčšie hity Keď sme sami, Maťo a Linda, V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie.

Ilustračný obrázok k článku Skupina Hex to rozbalí v Michalovciach: Fanúšikovia sa môžu tešiť na tie najväčšie hity v akustickom podaní
Zdroj: TASR

Bratislavská skupina Hex má za sebou úspešný rok, na konte má megahit Keď sme sami, ktorý sa stal najhranejšou slovenskou skladbou roka, hexáci vydali výberový album v tvare knihy Všetko najlepšie.

Skupina Hex vycestovala v máji na turné a po prvý raz vo svojej histórii pripravila akustickú šnúru. „Keďže nás ľudia za tie roky mali možnosť vidieť v elektrickej rock'n'rollovej verzii, povedali sme si, že je čas na zmenu. Chceme ukázať fanúšikom aj intímnejšiu tvár našich pesničiek,“ povedal basgitarista Tomáš Yxo Dohňanský.

„Pesničky sme oholili úplne na kosť. Na turné berieme len dve akustické gitary a jednu akustickú basgitaru. A cajon, čo je vlastne taká perkusia, na ktorej nám Tybyke bude držať rytmus. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na spontánnosť koncertov, je dosť možné, že si zahráme prevzaté skladby či iné špeciality, ktoré si hrávame na cestách autom po Slovensku," spresnil Yxo. Hexáci so sebou berú aj tričká, cédečká a knižky Všetko najlepšie, ktoré budú po koncerte podpisovať.

Michalovský koncert je naplánovaný na 29. mája o 19:00 hod. vo Veľkej sále MsKS. Fanúšikovia sa môžu tešiť na spontánnosť koncertov a ich najväčšie hity.

Foto: ilustračné

Zdroj: Global24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM