Kultúra

Skvelý fotograf ukáže svoju zbierku: České dejiny na pohľadniciach

Známy fotograf už sa už onedlho predstaví v Michalovciach so svojou unikátnou zbierkou. Príďte sa pozrieť na výnimočné zábery pohľadníc, ktoré tvorí 3000 kusov českých dejín.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý fotograf ukáže svoju zbierku: České dejiny na pohľadniciach
Zdroj: TASR

Výstava České dejiny na pohľadniciach je súčasťou festivalu Dni českej kultúry 2015. Festival organizuje každoročne Český spolok v Košiciach a České centrum v Bratislave. Výstavu zapožičal do programu festivalu jej majiteľ, Ottó Zachár, predseda Priateľského kruhu Bohemia v Maďarsku. Toto združenie už viac ako 20 rokov propaguje a realizuje v Maďarsku programy českej kultúry.

Skvelý fotograf – Ottó Zachár

Ottó Zachár, občianskym povolaním strojný inžinier je skvelým fotografom a jeho snímky boli vystavované na nespočetných samostatných výstavách doma i v zahraničí. Niekoľko z jeho výstav bolo realizovaných tiež v predchádzajúcich ročníkoch Dní českej kultúry.

Ottó Zachár už pol storočia zbiera knihy, rytiny, mapy, pohľadnice, tématicky súvisiace s Českom. Jeho zbierka starých pohľadníc obsahuje celkovo asi 3 000 kusov, českých dejín sa týka asi 800 z nich, od začiatku českých dejín až po rok 1948. Z nich boli vybrané exponáty výstavy.

Vernisáž sa uskutoční v pondelok 26. 10. 2015 o 16:00 hod. v Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach. Výstava trvá do 20.11.2015

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Fotograf Peter Hanzlík: Hovorili mu, že nemá fotiť hlúposti

Ladislav Kasar o fotení svadieb: Nie je pravda, že ľudia sú nefotogenickí, na každom sa dá niečo nájsť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM