Ondrej Petričko Šport

Slováci chcú s Lotyšmi vyhrať: Na súpiske pribudol Daňo!

Lotyši sa budú prezentovať agresívnym herným štýlom postavenom na zabezpečenej obrane. V súboji so Slovákmi nemajú čo stratiť, ale body môžu mať pre nich v konečnom účtovaní cenu zlata.

Ilustračný obrázok k článku Slováci chcú s Lotyšmi vyhrať: Na súpiske pribudol Daňo!
Zdroj: Webnoviny.sk

Po dvoch dňoch voľna nastúpia slovenskí hokejisti vo štvrtok o 19.15 hod. proti Lotyšsku. Zisk troch bodov by zverencov Vladimíra Vůjtka priblížil ešte viac k štvrťfinálovým bránam. Slováci majú doteraz na konte 6 bodov, keď zdolali Francúzov, Nemcov a podľahli domácim Fínom.

„Šesť bodov je dobrých, pred turnajom by sme ich brali. Škoda, že sme ešte nezobrali nejaký bodík Fínom. Ideme od zápasu k zápasu, máme to dobre naštartované. Cieľom je dostať sa do štvrťfinále, ale ešte v ňom nie sme. Aj s Lotyšmi chceme získať tri body,“ povedal útočník Branko Radivojevič.

Daňo na súpiske

Na tohtoročnom šampionáte nie je núdza o nečakané výsledky. Hokej nie je už záležitosťou úzkej svetovej špičky. Do popredia sa tlačia nové krajiny. „Vyrovnanosť turnaja ma neprekvapila. Už vlani to bolo podobné. Mnohé krajiny, ktoré nemali v minulosti vyspelý hokej, nás už dobiehajú, ak nás už v niečom nepredbehli,“ myslí si Andrej Sekera.

Tréner hokejovej reprezentácie Lotyšska Ted Nolan priznáva, že jeho tím čakajú na svetovom šampionáte v Helsinkách záchranárske práce a bude mať pri nich veľké problémy. „Bude pre nás len veľmi ťažké zachrániť sa medzi elitou. Ešte sa turnaj nekončí a skúsime zobrať body druhým tímom a obhájiť svoje miesto. V našom mužstve je veľa hráčov, ktorí sa vrátili na ľad len nedávno po zraneniach či operáciách. Prejavuje sa to na ich súčasnej forme. Navyše, tím je mladý, v zostave máme štyroch nováčikov do dvadsať rokov,“ uviedol Nolan.

Tréneri slovenskej hokejovej reprezentácie sa rozhodli zaradiť Marka Daňa na súpisku. Talentovaný krídelník Slovana Bratislava bude trinástym útočníkom Slovákov na turnaji. Osemnásťročný Daňo sledoval doterajšie tri duely Slovákov na svetovom šampionáte len z tribúny a ak zasiahne do hry, bude to pre neho absolútny debut na seniorských MS.

Zdroj: Webnoviny

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM