Správy Správy

Sninské rybníky čaká zmena: Na biokúpalisku bude po novom viac miesta na relax

Naj produkt cestovného ruchu Prešovského kraja za rok 2015, Biokúpalisko Sninské rybníky, čaká zmena, o ktorej rozhodli tamojší mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Sninské rybníky čaká zmena: Na biokúpalisku bude po novom viac miesta na relax
Zdroj: TASR

Nefunkčný modrý bazén v rekreačnej oblasti Sninské rybníky nahradí umelá tráva, čím vznikne viac miesta na relax. Podľa slov vedúcej oddelenia výstavby mestského úradu Lýdie Gičovej vyjde odstránenie bazéna na približne 20 000 eur. Plocha, ktorá by sa mala pokryť umelou trávou, predstavuje približne 1000 štvorcových metrov (m2). Kedysi mesto za jeden m2 vrátane kladenia zaplatilo 18 eur. „Musíme počítať s tým, že nám treba vyspraviť podklad pod lepenie umelého trávnika. Pokiaľ by sme chceli vymeniť trávnik aj na jestvujúcej ploche, tak tam je okolo 2000 m2,“ dodala.

Plánovanými úpravami sa pre návštevníkov biokúpaliska rozšíri jestvujúca spevnená plocha na slnenie, oddych a relaxáciu. „Navrhované riešenie je len provizórne a na dotknutom území je možné následne realizovať výstavbu detského biokúpaliska, prípadne krytého bazéna a pod.,“ uviedla v dôvodovej správe Gičová. Pre oživenie novovytvorenej plochy je naplánované aj vybudovanie menšej fontány s tečúcim potôčikom, ktorý by pokračoval do jestvujúcej kanalizácie.

Modrý nefunkčný bazén, nachádzajúci sa vedľa spevnenej plochy určenej na relax, bol postavený v roku 2003 združením podnikateľov RO Rybníky. Z dôvodu netesnosti a pretekania bazéna ho nie je možné prevádzkovať. Mesto má spracovanú projektovú dokumentáciu na prestavbu nefunkčného bazéna na detský biobazén vrátane čistiacej zóny. Tá je však finančne náročná. Rozpočtový náklad predstavuje čiastku približne 650 000 eur a na predmetný účel nie je možné čerpať prostriedky z fondov Európskej únie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM